Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 30 de setembre de 2013

USAP 20 - Tolosa 16

A priori, després de la castanya a Briva la setmana passada, no semblava que Tolosa fos el rival adient per recuperar la cofiança dels Arlequins. O sí: ja se sap que, a grans mals, grans remeis, i Tolosa és un equip d'aquells als quals els catalans tenim una certa "estima". Per això el nivell de concentració dels jugadors fou alt, i en els vuitanta mintus de joc, hi va haver veritablement de tot. Sobretot passió i nervis en els minuts finals ...

I és que els homes de Delpoux van començar bé el matx i la seva primera part fou més que òptima: tant, que Guy Novès es va veure obligat a canviar la primera línia dels roig-i-negres davant de la superioritat Sang i Or. Un assaig matiner de Guitoune (i en van sis, ja, d'aquest veritable crac usapista!), aixecava un 5 a 0 als cinc minuts; a aixo, calia sumar-hi tres puntades de Hook, contrarestades per McAlister amb dues penalitats transformades. Al descans, 14 a 6 a favor dels locals; a la represa, Tolosa va saber aprofitar millor els jugadors de refresc. De fet, Novès sembla que tenia dissenyada una estratègia d'in crescendo: tot i un cop de càstig transformat pel Ganxo (17-6), els de Tolosa van anar prement mica en mica l'accelerador i llavors va entrar en joc una gran defensa catalana. Sense caure en el cop de càstig, de manera ordenada, i tot i l'assaig aconseguit per Bézy a l'ecuador del segon temps, els Catalans van mantenir la iniciativa en el marcador Un nou cop transformat per McAlister deixava un estretíssim marge d'un punt en favor del XV de Delpoux (17-16, 64'); però els Catalans no es van doblegar, i van mantenir la intensitat. L'Aiamat Giralt va respirar alleujat a manca de sis minuts quan, després d'haver errat una penalitat, el gal·lès James Hook aconseguia passar entre la hac un drop que donava una mica d'oxigen al XV de la Fidelíssima. A partir d'aquell moment, una resistència defensiva excel·lent va permetre mantenir el marcador en el 20 a 16 que ja seria el resultat final.

Divendres vinent, a Biarritz, els Catalans haurien de certificar el bon joc demostrat aquest passat dissabte i tornar de terres basques amb la victòria. I, a poder ser, amb el bonus ofensiu, ;-))

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada