Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 21 de maig de 2013

Toló s'embutxaca la Heineken Cup

Emoció, tensió, desgast i força físiques. Si aquestes acostumen a ser les coordenades en la disputa de la pràctica totalitat de finals, la de dissabte no va ser pas una excepció. Dos equips que es coneixen a la perfecció, i que l'atzar pot fer que es tornin a trobar a la final del Top14. Dos equips, també, que representen dues filosofies completament diferents des de la professionalització del món de l'ovalada.

Una primera part tensa, en què el marcador només evolucionà gràcies a dues penalitats (Parra i Wilko). I un segon temps en què el joc es traduí més en el marcador: en deu minuts, Nalaga i James aconseguiren dos assajos per l'equip de Michelin (15-6). Però Toló és una de les armades més potents del Vell Continent, amb jugadors d'una categoria excepcional: els canvis introduïts per Laporte van refermar els de la Rada, que amb una tercera penalitat transformada per Wilko s'acostaven a sis punts a l'equador de la segona part. Tres minuts després, una jugada d'atac dels vermells va concretar-la en assaig Armitage; la posterior transformació de Jony Wilkinson va posar per davant en el marcador per primera vegada Toló. Un punt. Quinze minuts. I l'emoció garantida. Les dues aficions bramant. Fins a l'extenuació. I el somni clermontois s'esvaïa cada minut que passava: l'errada d'Skréla en un intent de drop a poc del final va ser la certificació final de la victòria tolonesa.

Primera Copad'EUropa per als de la Rada. Primera Copa d' Europa, molt probablement, per un equip sense cap jugador format al Club. Primera Copa d'Europa per un president extremadament bocamoll. Per sort, primera Copa d'Europa per una afició que tanta La Coupo Santo ...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada