Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 18 de febrer de 2013

Tolosa 18 - USAP 19

Un Stade imbatible a casa. Una USAP incapaç d'arrencar res a domicili. El partit que fa mil de Guy Novès. Trenta-un anys de sequera a Tolosa. Tot semblava aliar-se per a què el partit de divendres fos un mal tràngol per un XV Català amb baixes per lesions i que venia de caure a Baiona: dues visites a domicili consecutives, buff. Més d'un devia pensar en la derrota ... Doncs bé: si a Baiona va tocar la galleda d'aigua freda, a Tolosa fou el torn de la galleda d'aigua calenta. I bé que va escalfar el cor dels seguidors catalans!

Els roig-i-negres, amb el peu de Luke McAllister, foren els primers en anotar, i també els qui comandaren l'electrònic durant setanta minuts. Aprofitant les penalitats dels catalans, l'obertura local va anar clavant els punts de tres en tres, mentre Hook mirava de contrarestar i evitar, així, que la distància fos excessiva. Al descans, el 12 a 6 feia pensar en una segona part interressant i disputada, com no podia ser d'altra manera. Quan McAllister allunyà tres punts més els tolosans, potser més d'un seguidor devia tancar el televisor; però en el rugbi, és tan important l'encert com l'actitud, i els catalans no van abaixar el cap: el nostre ganxo va aconseguir passar dues penalitats entre la hac que van prémer de nou el marcador (15-12, 65'). McAllister hi tornava, sumant tres punts i mantenint el seu duel particular amb Hook. Però al rugbi tambés'hi juga amb les mans ... encara que sigui recollint una puntada rasa de Marty, aprofitant un descuit defensiu dels tres quarts tolosans i aconseguint plantar l'ovalada en zona de marca. Això és el que va fer Hume per goig i gaudi dels aficionats catalans, que en veure lav transformació van viure també el sorpasso en el marcador de l'Ernst Wallon. Deu minuts de pressió local, de defensa catalana, una penalitat de McAllister rebutjada pel pal ... i victòria. Victòria catalana. A domicili. L'aniversari de Novès, el seu partit mil, culminava amb una derrota. I els Catalans tornaven a casa per poder veure els titulars de la premsa esportiva (L'exploit catalan) i de L'Independant (L'USAP réécrit son histoire).

El partit del proper cap de setmana, enfront l'altra Stade (also known as el segon equip de París), revesteix importància: continuar enganxat al grup dels vuit primers, acostar-se als barrages i permetre continuar amb el somni d'un passi a la fase final ... i a la Heineken. Sempre Endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada