Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 4 de febrer de 2013

Irlanda i Anglaterra apunten a la segona jornada

Gal·les 22 - Irlanda 30

El primer partit inaugural de l'edició d'enguany del Sis Nacions enfrontava l'actual campió del Torneig, Gal·les, a la veïna Irlanda. Matx interessant, amb el què els Dracs Vermells volien fer oblidar a la seva afició, en el seu estadi, les darreres derrotes en partits internacionals. I és que el XV del Porro encadenava set derrotes consecutives des del darrer partit del Sis Nacions 2012 ... i dissabte, per desgràcia seva, van sumar la vuitena. I no va ser precisament per manca de joc dels locals, que especialment en el segon temps van sotmetre a un setge continuat la zona de marca visitant ... Però és que, en aquells moments, el marcador ja reflectia un 3 a 30 que, si bé els de Vermell van poder anar remuntant mica en mica, va ser un marge suficientment ampli perquè O'Driscoll i companyia tornessin cap a Dublin amb la victòria sota el braç. 

Com va assenyalar un dels entrenadors gal·lesos, Rob Howley, els primers trenta minuts van ser crucials. Un assaig de Simon Zebo i un altre de Cian Healy (aquest fruit d'una intercepció de puntada de Best, i una filigrana de control del mateix Zebo) i el peu de Sexton van aixecar un 0 a 20 difícil d'encarar. A la represa, Bria  O'Driscoll va aconseguir un tercer assaig pels de Verd, amb un pick and go de la sortida d'un ruck. Amb el 3 a 30 (43'), els gal·lesos van semblar centrar-se més en el matx i van atacar amb eficàcia, davant d'una defensa irlandesa contundent i al límit (tan al límit, que Best i Nurray van rebre un sin bin ... Cosa que ens va permetre veure O'Driscoll en l'estrany rol de mig de melé ...). Tres també foren els assajos dels de Vermell (Cuthbert, Halfpenny i Mitchell), suficients per atiar l'esperança del públic del Millenium Stadium però no per capgirar el marcador.

Anglaterra 38 - Escòcia 18

Completament diferent fou el segon partit de la jornada inaugural. El XV del Card visitava Twickenham amb l'esperança de trencar una ratxa excessivament favorable als anglesos en la Calcutta Cup. I és que en els darrers tres anys, el XV de la Rosa s'havia embutxacat el trofeu, i els nois de la samarreta blava volien tornar-lo a Edinburgh.

Anglaterra va començar avançant-se en el marcador gràcies a una penalitat transformada per Owen Farrell; però Escòcia, de la mà de l'ala Sean Maitland, va aconseguir un assaig que enmudí l'estadi per excel·lència del rugbi anglès. Escòcia s'avançava amb un 3 a 5. Durà poc, però, l'alegria d'anar per davant en el marcador al nord de la Muralla d'Adrià; Farrell per dues vegades, i un assaig de Cris Ashton feien que el marcador assenyalés un 19 a 11 favorable als locals al descans. A la represa, però, el XV de la Rosa mostrà la seva millor cara davant d'un Escòcia que tot i la voluntat es va veure desbordada: l'assaig del debutant Twelvetreees va enfonsar les esperances d'anar retallant distàncies dels escocesos, i a partir d'aquell moment Anglaterra va mostrar una combinació difícilment igualable de contundència en davantera i agilitat als tres quarts: Parling i Care completarien els assajos per la banda local, perfectament puntejats per un efectivíssim Owen Farrell, mentre que els escocesos aconseguirien un segon assaig de la mà de Hogg per arribar al 38-18 final.

El partit del proper diumenge a Dublin entre Irlanda i Anglaterra es prefigura com un duel de titans de consideració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada