Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 2 de gener de 2013

Petites notícies expliquen moltes coses

Enmig de l'allau d'informacions, desinformacions, actualitzacions de perfil a Facebook, piulades, repiulades i d'altres delícies que aquest món 2.0 (o ja és 3.0? Algú ho està comptat?) ens depara, trobem un petit lliri. Una petita notícia que explica moltes coses. Doncs bé, és el cas del que vam descobrir la setmana passada gràcies al nordcatalà Brice Lafontaine. D'acord amb un document que podeu consultar clicant sobre aquest enllaç, la Région (és a dir, el Conseil Regional del Languedoc Roussillon) col·labora econòmicament amb la USAP amb 30.000 € anuals, mentre que aquesta mateixa col·laboració en el cas del Montpelhièr és de ... 237.500 €. Són les quantitats que, en ambdós casos, l'esmentada institució ofereix com a subvenció per al funcionament dels respectius Centres de Formació ... Sincerament, tenint en compte la minsa aportació en el cas català i la quantitat de jugadors que neixen de la Pedrera dels Sang i Or, el referenciat Conseil regional potser hauria de mirar quin dels dos clubs rendibilitza més la inversió! Més paradoxal és si tenim en compte que el Centre català estava entre els cinc millors de l'estat francès el maig de 2008 segons la mateixa Région (veure aquest enllaç, pàgina 24), i de ben segur ha progressat.

Des de la senzillesa, sentim-nos orgullosos de la qualitat del Centre formatiu ... i maleïm la curiosa manera de les institucions franceses d'entendre el suport públic a l'esport (una altra mena de centre)..

Fitxatges - La setmana passada, des de les pàgines de L'Independant es van donar a conèixer el nom  d'un fitxatge que l'any que ve militarà a les files de la USAP. Dewalt Duvenage, mig de melé actualment en nòmina dels Stormers i Western Province (1,72 metres, 78 quilos, 62 partits jugats a la Currie Cup i 56 a la Super15), que vindria a cobrir la baixa de la marxa de David Melé a Leicester. A aquest nom caldria sumar-hi Camille López (mig d'obertura de Bordèu), Giorgi Jgenti (pilar de Montpelhièr), Justin Purll (segona/tercera línia de Bordèu), Ion Paulica (pilar dels London Welsh) i les renovacions de Marty, Guiry, Cazenave, Romain i Sebastién Taofifenua, Piukala i Haughton (les baixes les podeu veure també aquí). Curiós, també, que des de les pàgines del rotatiu de la Fidelíssima s'indiqués que la USAP seguia el ràpid Carlin Siles (n'hem parlat en aquest mateix web, fa uns dies). D'acord que la data de publicació va ser divendres 28 de desembre, però fonts ben informades de la Catalunya Nord ens han informat que la notícia no té res d'innocentada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada