Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 27 de novembre de 2012

Tonga sorprèn Escòcia

El tercer cap de setmana amb autumn tests va presentar als seguidors de l'ovalada una intensa i apretadíssima jornada: vuit partits en un sol dia. Un 24 de novembre d'aquells per no oblidar. Sobretot per alguns equips. Difícilment oblidaran els georgians l'haver quedat a cinc punts de Fidji i, el que és més important, haver estat comandant el marcador amb un ajustadíssim 19 a 18 durant prop de mitja hora. Dues penalitats transformades per Ralulu van evitar el somni georgià. Romania no va tenir tanta sort davant dels Estats Units: els Eagles van imposar-se per un ampli 3 a 34 davant d'una selecció romanesa a qui no estan provant gaire aquests tests.

Irlanda tenia una de les cites complicades. No tan pel rival, que també, sinó sobretot per una mena de malastrugança de resultats i lesions que feien presagiar una victòria Puma a Dublin; res més lluny de la realitat, però. El XV del Trèvol va endosar set assajos als argentins, que tot i començar fa quinze dies amb molt bon peu aquesta gira per l'Hemisferi Nord, han anat perdent pistonada a mesura que pasaven les setmanes: el 46 a 24 final és una bona mostra de la superioritat irlandesa. Gal·les, per la seva banda, va patir els efectes d'aquella màquina perfectament dissenyada que respon al nom de Nova Zelanda: amb un 0 a 33 en contra als cinquanta minuts de joc, els Dracs Vermells van treure l'orgull per aconseguir dos assajos i deixar el marcador final amb un 10 a 33.


Més igualats i disputats van ser la resta d'encontres. Itàlia va demostrar la seva progressió i davant d'Austràlia va caure per un ajustat 19 a 22: una molt bona segona part dels transalpins va estar a punt de costar l'enèsim disgust a uns wallabies que no acaben de trobar la seva identitat ni el seu joc sense el binomi Genia-Cooper. El XV del Gall, per la seva banda, va haver de treballar a fons davant d'una Samoa contundent valenta i desinhibida, que a punt va estar de donar la sorpresa per segona setmana consecutiva, després d'haver-se imposat fa deu dies al Millenium Stadium: avançant-se en el marcador i mantenint-se dins del partit fins a l'hora de joc, els samoans s'estan mostrant com el conjunt revelció d'aquests autumn tests.Paradoxal va ser la derrota anglesa enfront Sudàfrica. No tant pel resultat, sinó per la manera en què es va produir: intercanvi de punts al peu, assaig sudafricà de la mà del tercera Willem Alberts ... A dos minuts per als vuitants, i quatre punts per darrere en el marcador, Anglaterra es veu afavorida amb un cop de càstig ... i decideix xutar a pals. Tres punts més en el marcador, sí, però derrota per 15 a 16 i el públic anglès fregant-se els ulls i preguntant-se, encara avui, el perquè del xut a pals i no a touche. Finalment, l'Escòcia-Tonga. Bé, la SORPRESA, amb majúscules, de la jornada: i és que els del Pacífic, amb Taumalolo i Piukala al XV titular van imposar-se, per primera vegada a la història, al XV del Card. En un partit disputat, intens, i que teniu aquí sota al complet per al vostre gaudi, els de vermell van saber capgirar el marcador en el darrer quart d'hora aconseguint una fita per a la història del rugbi pacífic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada