Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 20 de novembre de 2012

Goze a París, moviment de cadires a Perpinyà

Efectivament, un titular ràpid que resumeix perfectament la situació creada des de finals de la setmana passada quan l’assemblea de la Ligue Nationale de Rugby va triar el nordcatalà Paul Goze com a president en substitució de Pierre-Yves Revol. Goze esdevenia d’aquesta manera el tercer president de la LNR, després de Serge Blanco i el mateix Revol, superant les candidatures de Patrick Wolff, Alain Tingaud i Max Guazzini; l’assumpció de la presidència de l’organisme l’obliga a renunciar a la presidència de la USAP, que ocupava (i ocupa, encara) des del 6 de juny de 2007: en cinc anys, el retorn del Planxot a Perpinyà, la “deslocalització” de dos partits a Barcelona i el fitxatge de Dan Carter són els punts positius de la gestió d’aquest antic segona línia del Club. 

Després d’un parell d’anys amb uns resultats no gaire positius, el consell d’administració va limitar aquest estiu el “poder” de la presidència; i després d’un inici de temporada galdós, més lligat de mans en la seva capacitat d’actuació, Goze ha optat pel salt endavant. Aquest fet, evidentment, deixa oberta la cursa per la presidència del Club; quatre són els membres del Consell d’Administració que semblen més disposats a ocupar la plaça. Laurent Sobraquès, Jean-Charles Nieto, Philippe Donnet i François Pierson. Qui dels quatre serà el quaranta-cinquè president de l’entitat? Sobraquès i Nieto són empresaris nordcatalans, lligats al territori i, en el cas del primer, fill d’antic president; Donnet va ser l’home clau per aconseguir el patrocini de la companyia d’assegurances Axa, per la seva vinculació a la filial asiàtica de l’empresa. Pierson, proper en els jocs de consell a Donnet per vinculacions laborals també amb AXA, apareix com a possible quart candidat tot i que la seva no residència a Perpinyà li resta punts (per moltes inversions vitivinícoles a l’Aude). 

De moment, la reunió convocada per ahir dilluns del Consell va ser suspesa abans de la convocatòria mateix per manca de quòrum, i es celebrarà el proper dijous. De la reunió n’haurà de sortir forçosament el successor de Goze, ja que els estatuts de la LNR obliguen a la dimissió del màxim mandatari usapista. Com que les candidatures que “sonen” són, a més, d’integrants del Consell d’Administració, no serà necessari -d’acord amb els Estatuts de la societat esportiva- convocar l’Assemblea General d’accionistes. De la celeritat del procés en coneixerem més notícies el mateix dijous. Per allò de les curiositats, tot seguit transcrivim el nom dels divuit integrants del Consell d’Administració del Club: André Athaner, Philippe Donnet, Jean-Michel Mérieux, Manuel Garcia, Paul Goze, Marc Hugi, Daniel Besson, Jean Marti, Laure Milles, Michel Moly, François Pierson, Jean-Charles Nieto, Sébastien Sicart, Bernard Sobraquès, Laurent Sobraquès, Jean-Luc Vaills, Gabriel Velarte i Louis Vial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada