Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 15 de novembre de 2012

Els tests de tardor (i II)

Després del primer tast d'ahir, avui toca parlar dels tres partits. De les tres "sorpreses": del carro gros. Dels tres enfrontaments que de segur van tenir més espectadors.

Gal·les 12 - Argentina 26
Els gal·lesos són una de les seleccions més envejades del món: fan un rugbi atractiu, viuen aquest esport com una veritable religió nacional i, tot i tenir periòdicament un període de readaptació generacional, desenvolupen un joc consistent i plàstic ... Aquesta és la teoria. La pràctica, dissabte passat al Millenium Stadium, es podria resumir en "Fa molt de bé a una selecció participar en el Rugby Championship". I és que Argentina, que venia d'haver disputat un campionat meridional de més a menys, va donar la primera sorpresa d'aquests tests en imposar-se, gràcies sobretot al seu joc en el segon temps i als assajos d'Imhoff i Camacho a uns Dracs Vermells que només van poder moure la seva meitat del marcador amb les encertades puntades de Halfpenny.
França 33 - Austràlia 6
Si bé la victòria francesa no es pot considerar una sorpresa en el sentit estricte, sobretot si tenim en compte el joc desenvolupat pels wallabies durant el Rugby Championship, sí que ´ho és el resultat final i, sobretot, la recuperació d'un jugador com Michalak (la militància esportiva a Sudàfrica li ha provat!), el gran matx de Nyanga i l'aparició en l'escenari internacional d'un arrière de la qualitat de Brice Dulin, actualment jugador de Castres. Els australians només van poder anotar a través del peu de Michael Harris (dues penalitats abans de l'ecuador del primer temps). Per als seguidors catalans, titularitat de Mas i sortida des de la banqueta del segona línia Vahaamahina. Els del Gall, a més, van poder pujar fins a la quarta posició del rànquing de la IRB, mentre que Austràlia queia a la tercera fruit de la combinació de la seva derrota i la victòria sudafricana.Escòcia 22 - Nova Zelanda 51
Després de veure el darrer test del cap de setmana, el disputat a Murrayfield, no costa gens entendre perquè a Escòcia, Scotland The Brave és el segon himne. I és que els del Card, sabent que se les tenien amb la selecció més potent del món, no van abaixar braços ni van acotar el cap en cap moment. És més: durant molts minuts van estar jugant de tu a tu a un equip temible, fins que el desgast els va passar factura i els All Blacks van prémer un accelerador que -sincerament- comença a fer ràbia. El català Alisdair Strokosch va ser protagonista involuntari del partit, en endur-se un trepitjada al camp del flanker kiwi Adam Thomson: el cap d'Strokosch s'està revelant com un veritable hit en els partits internacionals, ;-))

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada