Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 18 d’octubre de 2012

40 anys de la tragèdia andina

Dissabte 13 d'octubre va tenir lloc el quarantè aniversari de la tragèdia aèria dels Andes; aquella que immortalitzà el film Viven i també un gran documental anomenat Náufragos. Quaranta anys després, supervivents i representants del club de rugbi uruguaià Old Christians van tornar a Xile per recordar els companys morts i agrair l'ajuda rebuda. "És una gran alegria poder estar aquí 40 anys mes tard, vius, gaudint i fen vida normal", va afirmar un dels setze supervivents, Pedro Algorta. El grup va lliurar al president de Xile, Sebastián Piñera, una samarreta de rugbi com la que utilitzaven quan eren jugadors. Com a acte simbòlic, a més, disputaren el partit enfront l'Old Grangonian xilè que havien d'haver protagonitzat aquell fatídic dia.
Fernando Parrado, que va perdre la seva mare i la seva germana en el mateix accident, va ser, juntament amb Roberto Canessa, qui va baixar a buscar ajuda, definí l'experiència amb poques i encertades paraules:"Vam travessar la serralada; jo crec que és un testament a la resiliència humana, a l'esforç físic i mental de l'ésser humà".

1 comentari:

  1. Dos jugadors del club que presideixo (SEL VNG)foren portats al món per un d'aquests supervivents. Era ginecòleg a Montevideo. Predestinació??

    Albert

    ResponElimina