Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 10 d’agost de 2012

No només de rugby viu l'home

Aquesta sentència, no per evident és menys certa; i no perquè aquest web es centri en l'evolució del rugbi i més concretament, de la USA de Perpinyà, deixem de banda d'altres temes. I és que el Govern català ha decidit aplicar també a la seva política de promoció cultural a la Catalunya Nord les retallades que tanta polseguera estan aixecant al sud.

Segons publicava dimecres L'Independant, associacions de promoció de la llengua i la cultura catalanes a les comarques del nord, han rebut recentment la comunicació formal per carta de la Casa de la Generalitat de Perpinyà de la retirada de les subvencions i ajuts. Un total de 200.00€ vitals per al manteniment i desenvolupament en unes mínimes condicions de supervivència d'institucions nordcatalanes com Ràdio Àrrels, veritables eixos de la propagació i la dignificació catalanes. No és estrany, doncs, que Pere Manzanares hagi definit la retirada dels ajust com un "cop dur". Segurament és la manera més polida de qualificar-lo. D'altres personalitats del món associatiu nordcatalà, com Hervé Pi, Alain Baylac o Montserrat Biosca han fet notar la sensació d'abandó que la retirada pressupostària implica; per això alguns d'ells han expressat directament al President de la Generalitat el seu malestar, tot confiant en una revisió de la decisió. 

En un moment en què determinats polítics, a les Illes, pretenen anorrear la llengua, o a la Franja rebategen la nostra llengua com a aragonès oriental, al País Valencià impedeixen la recepció de TV3 ... potser seria qüestió que l'autoanomenat govern dels millors es replantegés la retirada de l'ajut a unes entitats que lluiten per la pervivència de la cultura i la llengua catalanes a les comarques del nord del país, del nord dels Països: a aquestes alçades de la pel·lícula, que un govern que s'autodefineix com a catalanista, protagonitzi un fet com aquest, és un acte no només reprobable sinó també condemnable. Vergonya, cavallers (si és que en sou!): vergonya!

Jan Faidit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada