Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 9 d’agost de 2012

Fent crèixer el rugbi a l'Àfrica

Bubhesi Pride és un projecte solidari que pretèn fer crèixer el rugbi a Àfrica; des del gener de 2013, aquest projecte -que recull els principis de desenvolupament del mil·leni tal com els va establir l'organització de les Nacions Unides- ha recorregut diversos països del continent africà, recorrent més de 10.000 quilòmetres, i visitant països com Kènia, Uganda, Rwanda i Tanzània, abans de finalitzar una ruta iniciada a Londres a Ciudad del Cap (Sudàfrica).

Amb el suport de la fundació Mill McLaren i amb la implicació de noms com JPR Williams o Bob Skinstad, l'objectiu del projecte no sinó dona a conèixer la pràctica del rugby i els seus valors en zones del continent abandonades de les polítiques de promoció de l'esport governamentals (suposant que en alguns dels països aquestes polítiques existeixin ...). Formar jugadors, entrenadors, relacionar l'esport de l'ovalada amb els principis de solidaritat i treball en equip ... El Bubhesi Pride de 2013 ja està començant a preparar-se als despatxos. Però no és l'única experiència d'aquest tipus que s'ha desenvolupat a la zona africana; i és que la fundació Right to Play, amb l'exjugadora canadenca Meghan Mutrie al capdavant, ha portat a terme un projecte similar a Benin (Àfrica Occidental). Right to Play és una organització amb seu a Canadà, que té com a objectiu principal millorar les condicions de vida de nens i nens de les àrees més desafavorides del planeta mitjançant l'esport, la salut i la pau.

Podeu veure ací sota el primer dels quatre videos que trobareu al YouTube sobre el projecte Bubhesi, i sobre l'aventura de Meghan Mutrie i Right to Play:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada