Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 11 de juny de 2012

Tolosa 18 - Toló 12

O el que és el mateix, McAlister 18 - Wilkinson 12. O el que encara és pitjor: els darrers 240 minuts del Top 14 han vist 96 punts ... i tots ells amb el peu. A base de puntades. Cap assaig. Els nous temps del rugby a l'Hexàgon semblen haver oblidat el rugby champagne i el preciosisme, i fonamentar-se en moure el marcador a base de penalitats. L'efectivitat per sobre de tot: perdoneu, però algú ho havia de dir.

I és que la final del Top 14 no va tenir gaire a envejar a les semifinals del cap de setmana passat a Tolosa. L'escenari era diferent, sí: París, la suposada Ciutat de la Llum cap a on la LNR obliga a viatjar cada anys a milers d'occitans per allò del jacobinisme. Tot i avançar-se en el marcador al primer minut de joc, Toló va veure com els de Vermell-i-Negre no tardaven gaire a igualar el marcador, i tampoc a posar-se per davant (3', 21'). Els de la Rada no van abaixar els braços, i els van pagar amb la mateixa moneda: Wilko igualava el marcador i posava per davant els de Boudjellal (27', 32'). L'obertura neozelandès de l'Stade va aconseguir passar un tercer cop de càstig entre la hac abans del descans, i els dos equis s'encaminaren cap els vestidors amb un 9 iguals en el marcador.

Restaven quaranta minuts ... en què es mantingué la tònica de defenses contundents, poca capacitat d'incisió, i punts al peu: tot un clàssic, ja. Tolosa va mantenir-se més centrada i ferma, i a partir de l'equador del segon temps, va saber aprofitar el sin bin de Kubriashvili per aconseguir sis punts de diferència en el marcador gràcies a dues penalitats transformades. Toló va prémer l'accelerador en els darrers minuts: David Smith va tenir molt probablement a les seves mans la possibilitat d'un assaig que hauria donat la volta al marcador, però la passada no va arribar en les millors condicions a l'ala. La davantera de la Rada va esgotar les seves forces, en els darrers minuts, mirant de perforar la defensa de Tolosa a cinc metres de la zona de marca, però no se'n va sortir. Els nois de Guy Noves s'embutxacaven el Bouclier de Brennus. I ja en van dinou, per als de Roig i Negre, els dos darrers consecutius.

Cap comentari:

Publica un comentari