Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 1 de maig de 2012

La Heineken, per un irlandès


Si ahir parlàvem de la final francesa de la Challenge, avui ens toca parlar de la final irlandesa de la Heineken. I és que, un cop disputades les semis aquest passat cap de setmana, els dos finalistes seran de l’Illa Esmeralda. Ulster i Leinster seran els dos equips que mesuraran força a Twickenham el dissabte 19 de maig. 

Ulster va ser el primer en classificar-se per a la final de la màxima europea. I va poder-ho fer, en gran part, gràcies a l’actuació i els punts del sudafricà Ruan Piennar, autor de disset dels vint-i-dos punts dels locals enfront dels escocesos d’Edimburg. Intercanvi de puntades a l’inici del matx fins que un assaig de Wannenburg semblava habilitar definitivament el passi a la final dels de la Mà Vermella, ja que els escocesos, valents però poc encertats, no van saber treure profit del període de superioritat numèrica per sin bin de Terblanche. Al final, l’esforç al peu de Laidlaw i un assaig de Thompson van permetre als escocesos aixecar el 22 a 19 final. 

D’altra banda, Leinster va trencar la lògica de les semifinals europees. I és que els actuals campions van ser els únics, en els quatre partits disputats, que van imposar-se a domicili. Ho van fer a Bordeus, enfront els occitans de Clarmont i gràcies sobretot a una bona segona part per part dels del Dublin. I és que els primers quaranta minuts van acabar amb un 12 a 6 a favor dels locals; el marcador només es va moure gràcies a les puntades de Brock James i Jonathan Sexton, i no va ser fins a la represa que els actuals posseïdors de la Heineken Cup van començar a imposar el seu ritme, i gràcies a un assaig del pilar Healy i dues puntades de Sexton van capgirar l’electrònic. L’emoció va arribar amb l’anul•lació d’una possible marca de Wesley Fofana, que hauria donat la victòria a Clarmont, i que el jutge de televisió va desestimar ... 

Final en terra anglesa, i protagonistes irlandesos, doncs. Dos campions d’Europa, a més: Ulster, el 1999; Leinster, el 2009 i el 2011. La final promet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada