Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 2 d’abril de 2012

USAP 47 - Baiona 9

Dissabte, l'Aimat Giralt era l'escenari d'un duel a vida o mort: la USAP i Baiona, dotzè i tretzè classificats del Top 14, es jugaven gran part de la temporada en vuitanta minuts que es suposaven intensos. Els aficionats catalans miràvem l'aliniació amb cert temor: Tialata, Phillips, Rokocoko o Heymans són noms que fan respecte ...

Després dels vuitanta minuts de joc, però, la sensació era tota una altra. Per al públic havia quedat clar el perquè Baiona està a un pas del descens; el que potser no quedava tan clar era el perquè el XV de Perpinyà havia de continuar lluitant per mantenir la categoria. I és que els homes de Goutta i Manas, perfectament liderats per la frontisa Cazenave/Hook (entre tots dos sumaren 29 dels 47 punts dels locals), van saber frenar les poques intencions dels visitants a la primera part, i aconseguir el bonus ofensiu en la segona. Els Catalans van sortir accelerats, aconseguint un assaig de murrieria de la mà de Cazenave als tres minuts, i tres penalitats convertides pel gal·lès Hook que els bascos van contrarestar gràcies a la "facilitat catalana" per concedir cops de càstig en mals moments (16-9). A la represa, però, el poc joc que Baiona va demostrar durant el primer temps va desaparèixer del tot, i els Sang i Or van aprofitar a la perfecció les seves oportunitats. Amb un joc regular, sense estridències però sense errors, i buscant en tot moment l'evasió a la línia de tres quarts, Chouly i Hook van aconseguir dues marques en un moment de superioritat local (sin bin a Marmouyet, 55'), que Guiry i Coetzze acabarien certificant definitivament.

Amb el bonus ofensiu, llargament festejat per l'afició, la USAP manté la tretzena posició però allunya molt la possibilitat del descens. A més, queda a només quatre punts del vuitè classificat, Agen; el final de temporada promet quatre finals: Tolosa, París, Lió i Bordeus.

PS. Dissabte, a més, set mil persones van incloure el nom de Perpinyà en el llibre Guinness dels Rècords gràcies al lipdub en defensa de la llengua catalana, numèricament el més multitudinari de la història (si més no, de moment, ;-)). I és que el 31 de març va ser el dia assenyalat des dels diferents moviments cívics de les llengües denominades "regionals" per defensar-ne l'ús, la identitat i la dignitat enfront del jacobinisme a ultança de l'estatisme francès. Des de la Lleganya, seguint els nostres principis fundacionals (simples i directes: rugbi i catalanitat), no podem sinó contragular-nos de la resposta massiva en defensa de la llengua catalana, però també de l'occitana, la corsa i la bretona. Sempre Endavant!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada