Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 16 d’abril de 2012

USAP 25 - Tolosa 10

"No hi ha res fet", afirmà Mas després del partit de divendres. Bé, potser no s'ha garantit la permanència al Top 14, però sí que la USAP va fer un pas de gegant divendres per continuar militant a l'élite del rugby hexagonal. I és que els Catalans, ens atreviríem a dir que contra tot pronòstic i contra l'estadística (feia dos anys i mig que els de Guy Novès no encaixaven dues derrotes consecutives), van aconseguir els punts suficients per escalar a la novena posició de la classificació.

Tot i avançar-se en el marcador al quart d'hora de joc gràcies a una penalitat transformada per James Hook, Tolosa va aconseguir de la mà del segona línia argentí Patricio Albacete un assaig als pocs minuts de la mitja hora de joc, que li va permetre encarar el vestidor amb l'estret marge d'un punt d'avanatatge (6-7). A la represa, els Catalans van saber aprofitar -gràcies al preciós peu de l'obertura gal·lès- els cops de càstig concedits per la defensa visitant (dotze en els segons quaranta minuts!). Mica en mica, i de tres en tres, la USAP va anar sumant punts en el marcador durant els primers vint minuts del segon temps, en què el marcador arribà a reflectir un 18 a 7 favorable als Sang i Or. Una penalitat transformada per Beauxis al minut 66 deixava els tolosans a un marca de distància dels jugadors entrenats per Goutta i Manas; res semblava indicar, tot i la intensitat, que els Catalans deixarien escapar la possibilitat de sumar els quatre punts i, en el darrer sospir, Joffrey Michel certificava la victòria amb l'únic assaig local, que amb els dos punts de la transformació aixecaria el 25 a 10 final en el marcador. Tenint en compte el desenvolupament de la temporada, i la situació del rival, primer a la classificació, no és estrany que L'Independant titulés l'endemà, no sense ironia, carnage à la sauce catalane. I és que la intensitat del xoc es va notar també a la infermeria: Sid, Geli, Cazenave i Mermoz van haver d'abandonar el terreny de joc lesionats (dels quatre, sembla ser Geli el qui s'ha endut la pitjor part, ja que el seu genoll dret li impedirà acabar la temporada). Alguns seguidors del conjunt vermell-i-negre segur que recordaren que jugar un divendres 13 no era un bon auguri ...

En un altre sentit, sembla confirmar-se el nom de Mike Blair com a futur mig de melé del quinze de Perpinyà; amb trenta-un anys i més de vuitanta convocatòries amb la selecció del Card, aquest escocès perfilaria una bona frontissa amb el gal·lès Hook. La mala notícia, en el terreny dels fitxatges, és que tot sembla indicar que Jerome Porical no renovarà el contracta amb la USAP i fitxarà per ... l'Stade Française. Sí, sí, ho heu llegit bé: aquests són els darrers rumors, sembla que fonamentats, del mercat de fitxatges.

2 comentaris:

  1. EP!

    que van jugar a la fidelíssima!

    ResponElimina
  2. Un lector atent! Efectivament, el partit es va disputar a Perpinyà; hem procedit a actualitzar la crònica, que tenia aquesta petita "trampa" per desvetllar els esperits!

    ResponElimina