Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 23 d’abril de 2012

SF 35 - USAP 31

Una visita a París sempre és complicada. Oimés quan, a banda del que podríem resumir en la combinació "rivalitat territorial", s'hi suma la lluita d'un dels implicats per mantenir la categoria. Després de la victòria enfront de Tolosa la setmana passada, els Catalans viatjaven a la capital de l'Hexàgon per enfrontar-se al Stade Française en un partit que es preveia complex. El calendari d'aquest final de temporada tenia reservats aquests dos "caramels" per a la USAP, i el balanç general és positiu. Alguns diran que més que positiu. I és que la USAP va aconseguir tornar amb un bonus defensiu en un partit que va vorejar els setanta punts i en què, tot i sumar tres assajos per dos dels capitalins, les penalitats concedides pels jugadors catalans i tranformades per Dupuy van determinar la victòria del Stade.

I és que, més enllà d'un intercanvi de cops de càstig tentre Hook i Dupuy en els vint primers minuts, el XV de la Fidelíssima va haver de lluitar durant més de seixanta minuts contra un marcador advers. L'encert de Dupuy i un assaig del pilar argentí Rodrigo Roncero, van aixecar un 22 a 6 a la mitja hora de joc que devia allunyar el somni de puntuar de la ment de més d'un seguidor català. Abans del descans, però, un assaig del jove Adrien Planté va reduir la diferència a 22-13, i les esperances reneixien. Però als tres minuts de la represa, un assaig del flanker australià George Smith, tornava a sumar punts a la meitat del marcador dels locals, i deixava els catalans a setze punts per sota. Els homes de Goutta i Manas, però, no van abaixar els braços i, sabedors de tenir més de trenta-cinc minuts per davant, van anar retallant la distància: una penalitat de Hook (50') i un assaig de Candelon amb transformació (61'), van ser contestats per dos cops de càstigs transformats per Dupuy (35-21). Tot amb tot, els Catalans van continuar tossuts amb el seu joc, i el tercer assaig de Hume aprofitant un servei ràpid de cop de càstig de Coetzee, n'era un premi que els acostava a set punts, i els feia entrar després de minuts de lluita en l'àmbit del punt de bonus (35-28, 68'). Hook certificaria, amb una penalitat a manca de dos minuts pel xiulet final, l'assoliment del bonus defensiu de la banda catalana en un partit mogut.

L'operació París ha  fet que la USAP arribés als quaranta-cinc punts, ocupant així la desena posició en la classificació del Top 14. Resten dos partits, dues finals: contra Lió (5/5, a l'Aimat Giralt), relegat matemàticament a ProD2, i enfront Bordeus (12/5, a domicili). L'afició catalana confia en garantir la permanència en la penúltima jornada, a casa, i evitar així patiments excessius; sobretot si tenim en compte que Marc Delpoux, l'actual entrenador de Bordeus és -precisament- el futur entrenador de la USAP ...

PS. Tot sembla indicar que avui dilluns, Maxime Mermoz anunciarà al web rugbynews.fr el seu fitxatge per Toló. El club del talonari hauria tancat el contracte amb el tres quarts català fa setmanes, però les mateixes clàusules de la signatura l'haurien obligat a no badar boca, segons informa L'Independant. Una altra baixa de cara a la propera temporada, en què la renovació de la plantilla serà total. O gairebé. 

1 comentari:

  1. Especialment destacable fou com els més joves de l'USAP (mitja de 20 anys) tractaren de tu a tu als jugadors més experimentats de l'Stade Français ... potser la renovació està servint de més que no ens pensàvem. Crec que la fitxa de mig USAP només serveix per pagar un centre i mig a l'Stade ... he he he ,..

    Le p'tit montagnard catalan

    ResponElimina