Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 17 d’abril de 2012

La Cort de Cassació francesa denega el reconeixement de la Federació Catalana de Rugbi

La Federació Catalana de Rugbi va iniciar el maig del 2006 un procés judicial a París demanant la seva consideració com a membre fundador de la FIRA (Federació Internacional de Rugby Amateur) i per tant voler retornar a forma part d’aquesta organització amb tots els drets i deures corresponents. Recordem que Catalunya va fundar la FIRA l’any 1934 juntament amb altres federacions com la francesa, romanesa, italiana, espanyola, etc.

La FIRA, amb la Federación Española de Rugby al costat, han argumentat en tot el procés que la FCR no té cap dret a reclamar ja que un decret franquista de l’any 1941 atribuïa tota la representació esportiva a la Delegación Nacional de Deportes del govern de Franco. La FIRA i la FER utilitzen una llei d’una dictadura per denegar els drets de la FCR.

La Cort de Cassació francesa, equivalent al Tribunal Suprem, reconeix en la Sentència notificada divendres que la Federació Catalana de Rugbi va formar part de la federació internacional de Rugby Amateur fundada a París el 9 d’abril de 1934. Tanmateix, determina que a partir del Decret del govern del general Franco de 22 de febrer de 1941 les autoritats espanyoles varen decidir que la representació esportiva d’Espanya s’atribuïa a la Delegación Nacional de Deportes en la que es va haver d’integrar la Federació Catalana. En aquesta situació, que la Cort determina que la Federació Catalana de Rugbi actual no ha pogut aportar prova suficient que permeti acreditar la identitat jurídica entre la persona jurídica que va ser integrada a la Delegación Nacional de Deportes i la que va ser registrada davant la Secretaria General de l’esport de la Generalitat de Catalunya en virtut del Decret de 13 d’abril de 1981, que regula les federacions esportives catalanes.

Aquesta Sentència, que tanca la via judicial francesa, ha reiterat els arguments jurídics tant de la Sentència de primera instància com d’apel·lació.

La Federació Catalana de Rugby, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes estudiarà l’estratègia a seguir a partir d’aquest moment, que podria passar per formular una demanda davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans, davant la vulneració del dret d’associació que aquesta decisió pot representar.

La intenció és arribar fins al final per reclamar el que creiem que és un dret de la FCR i lluitar per evitar donar validesa a una normativa d’una dictadura per eliminar-lo.


Comunicat de la
Federació Catalana de Rugbi
Barcelona, 16 d’abril del 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada