Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 12 de març de 2012

USAP 22 - Toló 22

Instint de supervivència: la USAP va aconseguir dissabte al vespre arrencar quelcom de positiu de la visita de Toló a l'Aimat Giralt. Un rival complex, dels que formen part del pom de dalt, però que va trobar en un XV Català una voluntat de combat i permanència notables. No era només qüestió d'evitar la quarta derrota a casa, sinó sobretot garantir un joc i una actitud que els permetés encarar els propers compromisos. El partit a Clermont de la propera jornada, sí, però sobretot el vital partit enfront Baiona de finals de mes.

Tot i començar avançant-se gràcies a una penalitat transformada per Porical als deu minuts, els de la Rada van capgirar aviat el marcador gràcies al peu de l'estrella australiana Matt Giteau. De fet, tot i el sin bin al mig de melé visitant, el XV Sang i Or no va saber atacar la diferència en el marcador, i al final dels primers quaranta minuts el marcador reflectia un 6 a 16 gràcies, precisament, a un assaig de Tillous-Borde. A la represa, el panorama del partit va canviar mica en mica: els homes dirigits per Goutta van tornar a sumar punts gràcies al peu de Porical; Toló hi responia amb Giteau, mantenint el marge, però era clar que la iniciativa era de la banda catalana. L'instint de supervivència manava. A manca de tretze minuts, una sortida de 22 de Toló després d'un drop errat per Hume era aprofitada per Rudi Coetzee, el sudafricà, per aconseguir un assaig gràcies al seu oportunisme i a la seva velocitat (i una certa passivitat defensiva); amb la transformació de Porical el marcador quedava igualat a 19, amb poc més de deu minuts de marge per als dos equips per mirar de fer desequilibrar la balança d'un cantó o de l'altra.

La defensa catalana, al límit, aguantà els atacs dels de Toló fins que en un ruck Pérez concedí una penalitat impedint l'alliberament de l'ovalada amb fluïdesa. Cop de càstig, sin bin ... i tres punts aconseguits pel peu de l'australià Giteau. Quedaven tres minuts per mirar d'aconseguir alguna cosa positiva. Amb Porical a la banqueta, fou David Melé, qui, aprofitant un agrupament, va saber treure la seva murrieria i esgarrapar una penalitat que ell mateix transformaria per igualar el marcador a 22.

Després dels vuitanta minuts, els Catalans continuen en la onzena posició de la classificació del Top 14, igualats a ra a punts amb Biarritz, que va aconseguir una victòria enfront Brive; i a quatre punts de Baiona, que ostenta la tretzena posició. La part positiva, més enllà d'aconseguir puntuar enfront el tercer classificat, és que Brive i Bordeus estan només a tres punts. És a dir, del novè al tretzè classificat hi ha una apretada diferència de set punts, només. Final de lliga, doncs, on l'instint de supervivència ha de continuar per garantir la permanència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada