Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 15 de març de 2012

La tercera tergeta ...

Sí, sí: heu llegit bé. Tres targetes. Al Super Rugby, que ja sabem que és com una mena de laboratori de proves del reglament, vam decidir en el seu moment d’instituir una nova targeta. A més de la groga (deu minuts al sin bin) i la vermella (al vestidor), ara ha aparegut una nova cartolina: la blanca. I per a què serveix, us preguntareu. Doncs per facilitar la sanció de l’antijoc. Ens expliquem: si un àrbitre no està segur de si hi ha hagut joc brut, o no és capaç de determinar quin jugador l’ha protagonitzat, ensenyarà una targeta blanca de manera que el comitè de disciplina estarà sobre avís i podrà procedir a valorar la jugada i fer les citacions pertinents. Amb aquest sistema, s’allibera de la pressió als àrbitres, a la vegada que els procés de citació de jugadors queda més clar per al públic en general.

Evidentment, aquesta aportació reglamentària, com l’àrbitre de televisió, és efectiva només en partits d’alta competició i si, com deia aquell, supera el període de proves.

1 comentari:

  1. no voldria encetar un debat innecessari però crec que seria bo tenir clar abans quina seria la seva traducció en català: crec que pel seu nom en anglès s'hauria d'anomenar més aviat "targeta blanca"

    http://goo.gl/l9mQC

    http://goo.gl/rUzwq

    ResponElimina