Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 22 de febrer de 2012

Què carai li passa a la selecció d’Escòcia???

Text
Ferrant Titou Puig

Fotografies

Fa un parell de setmanes vaig tenir la sort de veure la meva primera Calcutta Cup en directe. Fou un viatge fabulós on només sortí malament una cosa: el joc desplegat pels escocesos.

Què carai li passa a aquest equip?? The same old story publicava el Sunday Telegraph l’endemà mateix … I el, per desgràcia, familiar sentiment de derrota enfront dels Saxons tornava a planar sobre la bella Alba … herois de Culloden altre cop.

La SRU (Scottish Rugby Union) sap fer coses bé. L’organització el matx fou espectacular: una orgia de llum, focs i petards, rebuda dels equips amb les llums apagades i tres gaiters dalt del sostre de l’estadi, canons de foc, dues bandes (una d’anglesos i l’altra de gaiters) pels himnes (fantàstic el detall de deixar de tocar a la 2ª estrofa del Flower of Scotland), un speaker a peu de camp, videos d’antigues victòries escoceses, en Patterson portant al centre la pilota de joc, la campanya corporativa de suport a l’equip nacional, l’atenció a les escoles de rugby del país, … tot fa que Murrayfield sigui una mena de terra promesa pel rugby.Però també fa coses mal fetes: per quan un 3º equip a la Magners? Què passa amb el Falkirk o l’Stirling? I el vell projecte d’un equip escocès a Londres? I els oblidats i remots Caledonian Reds tornaran per seguir amb el rugby al nord? Recordeu l’equip dels Borders, dissolt per problemes econòmics?? … Però segurament l’error més greu fou haver donat per segura la victòria davant una Anglaterra jove i de transició i amb un entrenador interí.

De fet jo ja tenia la mosca rere l’orella abans de començar el matx. Vaig arribar molt d’hora i vaig tindre l’oportunitat de veure tota la preparació. Durant l’escalfament els anglesos arribaren a fer fins a tres (tres!!!) abraçades col•lectives al camp, per cap dels escocesos. Abans de començar hi havia més tensió en els de la Rosa que no pas en els del Card.

Què dir del joc anglès?? Rugby bàsic. Quan pressiones i pressiones, als altres se’ls hi acaba caient la pilota o cometen un error. Pressió, aquest fou el secret dels anglesos. Rugby bàsic.

I d’Escòcia?? Atac, ganes, collons, defensa ofensiva, en Denton Man of the Match, és veritat que l’arbitre afavorí als anglesos, però … però …però, la “charnière” (Parks-Cusiter) no va funcionar. Patètics!! El joc al peu fou lamentable. En Gray brillant al joc obert però deficient als agrupaments, les melées … Marededéu les melées!! Si aquestes melées es veuen en algún camp de la Catalunya Nord, l’endemà la gent del poble, bufada de Banyuls i Byrrh, cremen la casa de l’entrenador!!

En el rugby, has d’aprofitar les oportunitats quan passen. Mireu els All Blacks: ho aprofiten tot, i si no poden més, en treuran un cop de càstig almenys … Escòcia creà oportunitats, arribà … però no fou capaç d’aprofitar-les.

1 comentari: