Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 16 de gener de 2012

USAP 27 - Newport 13

Victòria europea de la USAP el passat dissabte, en el penúltim partit de la fase regular de l'Amlin Cup. Els homes del club Sang i Or van imposar-se, sense gaire dificultats, a un conjunt gal·lès que va mostrar massa caràcter i poc joc; curiosament, l'únic jugador destacable dels Dragons va ser l'ala Aled Brew, que la propera temporada vestirà la samarreta catalana.

I és que dissabte passat, els gal·lesos de Newport, les esperances de progressió en la competició dels quals passaven per una victòria a la Catedral, no van mostrar ni de bon tros la seva millor versió. Tot i vestir de negre, el to general del matx de la banda visitant va ser la grisor a la qual, a més, afegiren un to excessivament rude en determinades fases del partit. No es pot dir, precisament, que el de dissabte fos un partit lluït; sí que és cert que la USAP va saber llegir perfectament el desplegament visitant. A la primera part, un equip gal·lès que queia sovint en la penalitat va veure com Porical feia passar entre la hac la pilota ovalada fins a cinc vegades; d'aquesta manera, al descans el marcador oferia un 15 a 3 favorable als interessos del XV capitanejat per David Marty. Foren precisament els tres quarts catalans els qui intentaren durant el primer temps donar vivacitat al matx, però les seves combinacions no van acabar de trobar el forat buscat.

A la represa, un assaig d'Aled Brew (sense cap dubte, el millor jugador visitant), va deixar un 15 a 10 en el marcador que va encendre més d'una alarma. Sobretot quan, fruit del fred i de la voluntat gal·lesa de travar el matx, el joc es veia interromput constantment. L'exclusió temporal del segona línia gal·lès Sidoli per targeta groga, va ser aprofitada pel pack de davanters catalans, que van culminar una jugada amb un assaig de força de la mà de Geli; la posterior transformació, deixava un 22 a 10 en el marcador que semblava consignar la victòria definitvament per als homes de Goutta i Manas. El sin bin de Batlle i Tchale-Watchou va fer augmentar l'emoció, però en els deu minuts en què els gal·lesos comptaren amb més homes sobre el terreny de joc, només van ser capaços d'aconseguir una transformació mentre que, en el darrer moment del partit i ja amb les forces igualades de nou pel retorn dels expulsats, Tchale-Watchou aconseguia el segon assaig català.

Al final, el 27 a 13 permet a la USAP jugar-se el passi a la següent fase de la competició a Exeter, dissabte vinent, enfront dels Chiefs. Un partit en què es decidirà la continuació, o no, de l'aventura europea d'enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari