Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 23 de gener de 2012

Exeter 31 - USAP 14

Darrer partit de la fase regular de la Challenge. Doble repte: victòria i a sobre en terres angleses. La motivació era evident, i ja ho assenyalava abans de l'inici del matx l'entrenador dels davanters i exjugador, Bernard Goutta. Calia jugar les pròpies cartes a fons.

I els primers quaranta minuts, val a dir que donaven ales als optimistes: dos assajos matiners, de Charles Geli i Joffrey Michel, van aixecar un 0 a 14 abans del quart d'hora de joc. Els Catalans veien possible una victòria en terres angleses, i un passi a quarts de final de la Challenge. Però els Chiefs són equip consistent, amb un exusapista a l'obertura que va començar a retallar la diferència en el marcador gràcies a dues penalitats concedides pels Sang i Or (12', 23'). El peu de Mieres no va trastocar els plans del tren català, que semblava ben encarrilat; cosa ben diferent va ser l'assaig de Thomas, aconseguit aprofitant una inferioritat numèrica catalana per groga a Tchale-Watchou, i la posterior transformació, que deixaren només un punt d'avantatge als Catalans (13-14, 26'). Abans del final del primer temps, Mieres de nou passava entre la hac un cop de càstig, i avançava en l'electrònic els locals, que ja no deixarien aquesta posició.

Amb dos punts de desavantatge, els jugadors catalans van tornar a saltar a la gespa. Però poca cosa van poder fer en el segon temps: va aparèixer el desencert en les files catalanes, mentre que els d'Exeter van continuar en la seva línia de joc i els canvis introduïts des de la banqueta van donar els fruits esperats pels Chiefs. Tot i que el marge deixava possibilitats als homes de Goutta i Manas, un cop de càstig i sobretot un posterior assaig del pilar Brett Sturgess (24-14, 60') va ser el cop de gràcia que feia desaparèixer les il·lusions catalanes de continuar endavant en la competició. Un nou assaig, de Patrick Phibbs, a manca de deu minuts, era la sentència definitiva d'un matx que havia començat amb esperances de la banda catalana. Vuitanta minuts després, les bones sensacions s'esvaïren: la USAP queda fora de la següent fase del campionat. La seva situació a la lliga domèstica complica, a més, la possibilitat que la propera temporada la Catedral pugui veure partits de nivell europeu. La visita a Brive del proper dissabte hauria de ser una nova estació en la tasca d'encarrilar, de nou, el conjunt català per la via que li correspon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada