Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 8 de novembre de 2011

Esborrant el Tractat dels Pirineus

Amb el lema Llengua, cultura i llibertat, un miler de manifestants van marxar dissabte sota una tímida pluja pels carrers de Perpinyà en una jornada d'actes per a cloure el Correllengua. La manifestació, com cada any, va commemorar la signatura del Tractat dels Pirineus el 7 de novembre de 1659 i en va demanar la derogació. Una vegada arribats al Castellet Hervé Pi va llegir el manifest i tots els assistents van cantar l'himne nacional de Catalunya. Tot seguit es va fer la marxa de torxes del Castellet fins a la Casa Musical, on s'hi van fer els concerts dels grups Rauxa, Les 100 G de Têtes i At Versaris.

El Correllengua, una de les principals iniciatives en xarxa entre entitats i associacions que lluiten pel reconeixement de l'ús social del català i pel foment de la cultura pròpia, és impulsat des de 1996 per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) al Principat, mentre que al País Valencià se n'encarrega Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i a les Illes, els Joves de Mallorca per la Llengua.

Enguany, el Correllengua del Principat s'ha dedicat a l'autor Joan Oliver (Pere Quart), coincidint amb el vint‐i‐cinquè aniversari de la desaparició. A banda ésser considerat un dels millors poetes catalans del segle XX, Oliver es va significar per l'amor a la llengua i el país, i per l'esperit crític respecte a la classe política, que el va fer rebutjar la Creu de Sant Jordi. Al País Valencià, Manuel Sanchis Guarner i Enric Valor han estat els dos autors recordats per la seva contrastada fidelitat i mestria en l'estudi de la llengua i per la seva estima constant pel país.

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada