Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 4 d’octubre de 2011

Nord contra Nord, Sud contra Sud

Gairebé un mes després de l'inici de la Rugby World Cup, ja tenim els protagonistes dels Quarts de Final. No per ser menys previsible, deixarà de ser menys emocionant: Anglaterra-França, Irlanda-Itàlia, Sudàfrica-Austràlia i Nova Zelanda-Argentina. Quatre partidassos pel cap de setmana que ve. La mala notícia és que la RWC ha acabat per Dan Carter, fruit de la lesió que es va produir mentre preparava el matx contra Canadà.

Però abans d'avançar esdeveniments, mirem com hem arribat fins aquí ...

Canadà 23 - Japó 23
Disputadíssim partit que els canadencs empaten en els darrers cinc minuts, gràcies a un assaig i una penalitat de Monro.

Itàlia 27 - EEUU 10
Els azurri s'enduen la victòria gràcies a tres assajos, i tot i la resistència dels Eagles durant el primer temps.

Geòrgia 25 - Romania 9
En el "derbi de l'est", la selecció georgiana s'imposa a una Romania que només pot anotar al peu, i que abandona la RWC sense haver aconseguit cap punt.

Sudàfrica 13 - Samoa 5
Tot i aconseguir un marcador de 13 a 0 en la primera mitja hora de joc, els vigents campions queden ancorats en el marcador i la selecció samoana a punt està de donar la sorpresa. L'assaig de George Stowers acostava els pacífics en el marcador, però l'expulsió per vermella directa de Paul Williams a més de deu minuts del final va impedir la selecció de blau de poder fer alguna cosa més.

Austràlia 68 - Rússia 22
Deu assajos pels wallabies per marcar territori de cara al partit de quarts. Els óssos russos, que disputaven la seva primera fase final d'una RWC i que tornen cap a la mare Pàtria amb un únic punt al caseller, van poder "maquillar" el marcador a mitjan de la segona part.

França 14 - Tonga 19
Una de les sorpreses del campionat. Tonga, que fins llavors només havia estat capaç d'imposar-se al Japó, s'endugué la victòria gràcies al peu de Morath i un assaig de Hufanga. La derrota ha fet esclatar una marea d'indignació a l'Hexàgon, on la premsa esportiva carrega contra el seleccionador sense fisures. El Gall es classifica per a Quarts com el pitjor segon dels grups de la fase regular.

Anglaterra 16 - Escòcia 12
Tot i el seu bon partit, els escocesos diuen adéu per primera vegada a un Mundial sense passar a Quarts. El guió del partit fou similar al previ contra Argentina: bon matx, bona actitud, bona concentració ... i al final, destralada del contrari. Enlloc d'Amorosino, aquest cop va ser Ashton.

Argentina 25 - Geòrgia 7
Els Pumes acaben amb l'esperança escocesa d'una carambola. Enfront de Geòrgia, rival dur i físic, els argentins necessiten els segons quaranta minuts per consagrar el seu pas a quarts de final.

Nova Zelanda 79 - Canadà 15
Els All Blacks esclafen amb dotze assajos una selecció canadenca que planta cara en el tram final de la primera part. Els primers trenta minuts, el marcador reflectia un 32 a 3 en favor d'uns locals que comencen a rutllar per pànic dels rivals.

Gal·les 66 - Fiji 0
Els Dracs Vermells no perdonen, i semblen eliminar la maledicció pacífica del seu historial. després de la nefasta experiència de fa quatre anys a terres franceses, el XV del Porro s'imposa sense gaire problemes a uns flying fijians que han estat la sorpresa desagradable d'aquesta RWC, aconseguint una solitària victòria enfront la coratjosa però desafortunada Namíbia.

Irlanda 36 - Itàlia 6
La selecció capitanejada per Brian O'Driscoll s'endu la victòria en un matx que, si bé a la primera part semblava complicat per als seus interessos, s'ha aclarit a la segona. Els irlandesos certifiquen, d'aquesta manera, el passi a quarts de finals, on els esperaran els altres "resistents celtes": els gal·lesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada