Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 13 de setembre de 2011

RWC, primeres jornades

Des del divendres passat, en què la màxima competició mundial de rugby es posà en marxa, fins avui, s'han produït ja alguns partits. Poques sorpreses, i les poques que s'han produït en part previsibles. Nova Zelanda va passar per sobre de Tonga al partit inaugural: la haka va esclafar el sibi tau en el primer partit de la RWC 2011 (41-10). L'endemà, Escòcia va haver de suar per embutxacar-se la victòria enfront dels romanesos, cada cop menys temerosos i més atrevits (34-24), Fiji va vorejar la cinquantena de punts enfront de Namíbia (49-25) i França, com sempre, va ser capaç del millor i del pitjor enfront del sushi japonès (47-21). La quasi sorpresa va estar a punt de saltar a Dunedin, on Anglaterra va vèncer Argentina per un marcador ajustat després d'anar a remolc en el marcador durant una més que bona estona: un assaig de Youngs va evitar la derrota del XV de la Rosa en el seu primer partit d'aquesta fase final. La samarreta negra potser els hagi salvat de l'ensulsiada, però no sembla que els permeté desplegar tot el joc que d'ells s'espera ...Pel que fa als encontres de diumenge, Austràlia va haver d'esperar al segon temps per passar sobre d'una Itàlia que durant els primers quaranta minuts va ser capaç d'aguantar l'embestida wallabie gràcies al peu de Bergamasco (32-6) i Irlanda va imposar als Estats Units per un marge que un assaig dels Eagles en el darrer sospir va fer més estret. El partit del dia era, sense cap mena de dubte, el Sudàfrica-gal·les, dues seleccions que a priori necessiten encara rodatge. Els sudafricans, vigents campions, venien d'un TriNations més aviat per oblidar, i van estar a un pas d'haver d'oblidar el debut en la competició. Un assaig de Houggard a manca d'un quart d'hora per al final de l'encontre va servir als springboks per capgirar el marcador i endur-se la victòria per la mínima. Els gal·lesos van estar a un pas de la proesa.


Els partits de la segona tongada de la competició són tal com segueixen. Dimecres, Samoa-Namíbia, Tonga-Canadà i Escòcia-Geòrgia; dijous, el duel de la Guerra Freda, Estats Units-Rússia; divendres, Argentina-Romania, Sudàfrica-Fiji i Austràlia-Irlanda; i diumenge, Gal·les-Samoa, Anglaterra-Geòrgia i França-Canadà. A partir del diumenge vinent, doncs, ens podrem començar a fer una idea general, i potser fins i tot haurem passat de la quasi-sorpresa a la sorpresa.

Podeu seguir els resums de les jornades, en el Canal del Youtube de la RWC 2011; igualment, Digital + ha creat un sistema per veure tota la competició via internet per 24.95€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada