Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 28 de setembre de 2011

Es van acomplint els pronòstics

La RWC de Nova Zelanda continua, i val a dir que a diferència de la segona tongada, la sèrie de partits que avui us comentem telegràficament poques sorpreses van oferir als espectadors i aficionats. Amb resultats que alguns titllarien de previsibles, el camí continua a l'espera de la classificació d'aquesta fase de grups.

Itàlia 53 - Rússia 17

Els russos, després del seu més que notable partit enfront dels Estats Units, va caure sota la potència del XV transalpí. A la mitja hora de joc, el marcador reflectia ja un 31 a 0 favorable als italians gràcies a un assaig inicial de Parisse, dos de Toniolatti i un de Benvenuti. Els russos tanquen la classificació del grup 3 amb un únic punt.

Tonga 31 - Japó 18

Tot i la progressió del rugby nipó els darrers anys, i el seu excel·lent paper en la darrera edició de la Pacific Nations, Tonga va endur-se la victòria en un partit en què els japonesos van aguantar l'embranzida durant el primer temps (18-13). A la represa, el superior encert i físic dels tongans va acabar amb l'esperança del Sol Naixent.

Sudàfrica 87 - Namíbia 0

El derby africà es va convertir en una veritable massacre. Els sudafricans, amb onze assajos, van aconseguir igualar la màxima puntuació d'aquest campionat, i de passada deixar els seus veïns a zero. A mesura que el campionat avança, els sudafricans van trobant el seu lloc.

Austràlia 67 - Estats Units 5

Com en el cas anterior, es previa una superioritat meridional esclafant. I així va ser: els EEUU van veure com Genia i companyia els clavaven més de deu assajos. Els Eagles van salvar l'orgull gràcies a l'assaig del tercera clau Gagiano.


Anglaterra 67 - Romania 3

Tercer partit consecutiu amb marcador inflat. El XV de la Rosa, que venia d'un partit dur amb Geòrgia, va afrontar l'encontre amb Romania amb una eficàcia extrema. Res van poder fer Tonita i Tincu per evitar l'ensulsiada romanesa enfront de Wilko i companyia.

Nova Zelanda 37 - França 17

Amb un equip de circumstàncies i més pensant en el creuament a quarts que no pas en el partit en si, França no va suposar cap perill per uns All Blacks que van deixar clara la seva superioritat (si més no, davant del XV presentat pel Gall). Amb un 19 a 3 al descans, i un assaig matiner al segon temps, de poc serví l'assaig de murri del català Maxime Mermoz.

Fiji 7- Samoa 27

Samoa manté viva l'esperança d'arribar a quarts després d'arrencar una treballada victòria enfront dels seus veïns de Fiji. Marcant el ritme del marcador des de bon principi gràcies al peu de l'obertura Tusi Pisi, els de blau van aconseguir certificar la victòria al minut 62 amb un assaig de Fotuali'i. Els vuitanta minuts entretingueren el públic, també van donar feina a l'àrbitre de video.

Irlanda 62 - Rússia 12

Victòria i punt de bonus ofensiu pels de Declan Kidney que no s'han adormit després de derrotar els wallabies. Nou assajos i un parcial de 43 a 0 en els primers quaranta-vuit minuts van deixar els russos a la mercè definitiva d'un XV del Trèvol que reapareix a les apostes pel triomf final.

Argentina 13 - Escòcia 12

El partit decisiu del grup 2. Es dirimia saber quina de les dues seleccions tindria més possibilitats d'endur-se la segona posició del grup. Amb aquests precedents, el matx no va decebre: tensió, duresa i punts al peu. El XV del Card va veure com Contepomi avançava els pumes però mica en mica, Patterson, Jackson i Parks van aixecar un 6 a 12 en el marcador que semblava confirmar una victòria escocesa a manca de vuit minuts del final. Però tot just després del drop aconseguit per Dan Parks, un error de concentració en la defensa va costar als de blau un assaig i posterior transformació: Amorosino pujà a l'altar dels herois nacionals argentins gràcies a un impressionant slàlom per la banda dreta, i a Escòcia li queda l'enfrontament amb Anglaterra per provar d'assolir la segona posició.

Gal·les 81 - Namíbia 7

La selecció africana d'endu un nou marcador excessiu, aquest cop enfront dels Dracs Vermells, que aprofiten els errors dels namibis per aconseguir dotze assajos. L'assaig de Heinz Koll als cinquanta-tres minuts salvà l'honor d'una selecció que abandona la ciuta neozelandesa amb 266 punts en contra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada