Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 3 de juny de 2011

Un Mundial sense Fiji?

Estaran present els fijians al Mundial de Nova Zelanda? Podran els espectadors veure, en directe i per televisió, com els flying fidjians ballen el seu cibi abans de l’inici dels partits? La resposta a aquesta pregunta en aquests moments no està clara. I és que, a tres mesos de l’inici de la competició, la cosa no està clara. El president de la Federació Fijiana, el coronel Mosese Tikoitoga, ha fet públic que hi ha un forat en el pressupost de cinc milions de dòlars, i que si no es pot aconseguir un finançament extra, la participació pot quedar en entredit; la Federació està intentant aconseguir els ingressos suficients, però fins i tot el govern fijià posa traves ...


Com a complement dels problemes de “liquidesa”, hi ha un afegit polític. Després del cop d’estat militar a Fiji de 2006, encapçalat per Frank Bainimarama, els ciutadans de les illes amb possibles lligams amb el règim tenen restringida l’entrada a Nova Zelanda, amfitriona de la RWC 2011. Com que alguns jugadors, segons sembla, podrien trobar-se en aquesta situació, la IRB va afirmar en el seu moment que faria tots els possibles per moderar la posició del Govern neozelandès. El primer ministre de Nova Zelanda, però, va ser prou directe: No rebem ordres de la IRB. El nostre compromís és amb la restauració de la democràcia a Fiji.


De moment, Fiji continua present al Grup D del Mundial, junt amb Gal•les, Samoa i Namíbia, i continuen dempeus els partits del 22 de juliol enfront Nova Zelanda, i del 12 i 20 d’agost, contra Tonga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada