Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 21 de juny de 2011

Primeres impressions de Jacques Delmas

D'una petita entrevista a L'Independant

Primer entrenament dimarts passat per Jacques Delmas, ja amb el barret d’entrenador general de la USAP. Les primeres impressions sobre el seu nou club ...

Jacques, inici de pretemporada i el teu retorn a la gespa. Una mica d’stress?
No, la tornada a l’aula no em provoca neguit. Ha estat una primera presa de contacte amb el grup, tot i que ja n’havia mantingut prèviament a nivell individual. En algunes setmanes, ja tindrem els nervis de posar les coses a lloc, i després l’stress dels partits. Mentrestant no. Estem ací per començar la feina.
Has parlat amb els jugadors abans de l’entrenament?
Sí , tres segons. Avui no és el meu dia. És el dia dels preparadors físics i del cos mèdic, que són a qui els correspon la feina inicial. A mi m’aniran coneixent a mesura que passin els dies. Bernard [Goutta] i Christophe [Manas] coneixen millor el grup que no pas jo. Ells treballen en la continuïtat, per això a mi em toca impregnar-me de la vida d’aquest grup humà, de conèixer els nous i de crear la necessària confiança.

Tens previst canviar quelcom de la preparació?
He llegit que s’ha posat de moda la “jornada contínua”. No és pas un remei universal: no serem campions de França, per això. Canviar el ritme ha estat una voluntat de club per canviar les habituds, i perquè el canvi en si és positiu. Dins del grup i dels entrenaments, l’esquema serà el mateix: el que toca és positivar i mantenir allò que ens ajudar a marxar en la línia correcta. Tenim temps per remodelar, si cal remodelar.

Dos mesos i mig de pretemporada ... no és massa temps?
Darrerament el club estava acostumat a participar de la fase final de la competició, cosa que escurçava la pretemporada forçosament. Jugar les dues fases finals els dos darrers anys pot haver passat factura a la llarga físicament, ja que la pretemporada s’escurça i tot se’n pot ressentir. Aquest any no tindrem aquesta excusa: una setmana de test, tres de preparació ... Després, parlarem del què ens interessa: el rugby.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada