Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 6 de juny de 2011

El Planxot, cap a Tolosa

Interessant i disputadíssima la final de dissabte a París. Tolosa arribava amb el paper de favorit a la butxaca, i algunes veus fins i tot insinuaven que els de Roig-i-Negre s'endurien el Brennus sense baixar de l'autocar. Res més lluny de la realitat: els de Novés, amb un Skrela desencertat i amb una muralla defensiva brutal al seu davant, van haver de suar sang per convertir-se amb els legítims propietaris del Planxot.

I és que els de Montpeller van sortir amb la lliçó ben apresa, i sobretot amb una fam inabastable i una actitud que sobrepassava allò humà. Ouedraogo n'era l'exemple plàstic, amb un braç dret aparatosament apedaçat i amb el metge al costat gairebé a cada aturada de joc. La primera mitja hora de joc va ser de tempteig, dur però tempteig; ja va quedar clar que el partit seria disputat de tut a tu, que les prediccions no servirien de gaire res i que Montpeller havia visitat París per tornar amb el sarró ple. Per això, quan l'ala dels de l'Herault Nagusa aconseguia el primer assaig del partit, els seguidors dels Blaus esclataren de joia: amb la transformació de Bustos Moyano, que a l'igual que Skrela no va tenir la seva nit, els de la ciutat de Jaume I es posaven 0 7 en el marcador al vint-i-set minuts. El sin bin del mateix Nagusa, però, va permetre els tolosans d'agafar una mica d'aire, i tres punts, de cara a enfocar millor el segon temps (3-10, 37').

A la represa, una puntada de Trinh Duc tornà la diferència de set punts a Montpeller, però Tolosa va prémer l'accelerador, i va forçar al límit una defensa blava que va caure excessivament en els cops de càstig. David Skrela va acostar els tolosans fins el 9 a 10, però la seva manca de punteria va obligar Novés a substituir-lo per Bézy; de fet, seria Bézy qui s'acabaria convertint en l'heroi del partit, en transformar dues penalitats més fins el 15 a 10 final. La segona, fruit del bloqueig en sortida de la pilota del jove mig de melé Paillaugue, que a més va anar a parar al sin bin (75').

Tolosa tornava a ensenyorir-se de la lliga francesa, aquest cop enfront d'un rival més que notable, que va tenir a tocar el cel, però que va cometre massa errors davant d'un conjunt que, al seu torn, va perdonar massa, però no el suficient per perdre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada