Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 23 de maig de 2011

Leinster ressuscita per embutxacar-se la Heineken

Miracle irlandès dissabte a Cardiff. Poques vegades una paraula ha definit millor el que es va veure sobre la gespa del Millenium Stadium. A Northampton molts encara s’estan fregant els ulls, a Dublin alguns ja proposen la beatificació de Jonathan Sexton. I a Perpinyà, i Catalunya en general, molts recordem l’autor del darrer assaig irlandès, Nathan Hines, amb la samarreta dels Sang i Or ...


I és que els irlandesos, al descans, estaven encaixant un 6 a 22. Dominats durant els primers quaranta minuts, a un pas de l’abisme que és el ridícul sobre la gespa en el nostre esport, amb tres assajos clàssics i de bella factura a les esquenes (Dowson 7’, Foden, 31’ i Hartley, 39’), i un joc més proper a la desgana i a la passivitat, els jugadors de Leinster se’ls reconeixia pel color de la samarreta, no pas pel joc. Però alguna cosa va passar al descans, al vestidor irlandès: algú, o alguns, van fotre un cop de puny sobre la taula. Algú, o alguns, van aconseguir que els quinze de Dublin es conjuressin ... i els jugadors anglesos van acabar convertint-se en espectadors de la segona Heineken aconseguida pel Brian O’Driscoll i companyia. Tot i que des d’ahir, per la seva importància i pels punts, ja podem parlar de Sexton i companyia: 28 dels 33 punts dels de blau foren aconseguits per l’obertura, que ja ha passat definitivament de promesa a fet amb la consagració que suposa el partit de dissabte en l’historial de qualsevol jugador. Fi al peu, liderant l’equip amb intel•ligència, aconseguint dos assajos i quatre cops de càstig, Sexton es va convertir durant els segons quaranta minuts en la personificació del malson anglès: els Saints anaven baixant el cap cada vegada més, davant d’una més que imprevista reacció irlandesa, que va aixecar un 27 a 0 en el segon temps.


Leinster recuperava el màxim guardó europeu, aconseguit ja el 2009. Northampton, per la seva banda, patia la seva primera derrota en la competició: la més dura per uns jugadors que van realitzar un primer temps i una competició excepcionals, però que van patir la perfecció de la màquina irlandesa en el moment més inoportú per als seus interessos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada