Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 30 de maig de 2011

Final occitana al Top 14

Tolosa i, sorprenentment, Montpeller. Aquests seran els dos finalistes del Top 14: dos equips de dues poblacions occitanes, que hauran de fer la quilometrada d'anar al melic de l'Hexàgon per obra i gràcia de la LNR ...

Tolosa 29 - Clermont 6
Clermont ho tenia difícil abans de saltar a la gespa; tot i ser el vigent campió, la baixa de Nalaga a meitat de temporada i la de Rougerie per lesió, delmaven el potencial d'un XV Groc-i-Blau que ja sobre la gespa es va veure superat abastament pels deixebles de Guy Novés. Als deu minuts, una penalitat transformada per Skrela i un assaig de Caucaunibuca ja deixaven un 10 a 0 en el marcador que feia emmudir els seguidors de Clermont. Parra i Floch van reduir la distància en l'electrònic a base de puntades, i al descans el marcador reflectia un 13 a 6 que encara oferia possibilitats. Però els de Vern Cotter es veien dominats en moltes fases de joc, i a la represa els Homes de Negre de Tolosa van continuar: dos cops de càstig d'Skrela van tornar a deixar la diferència en tretze punts, i a manca de vuit minuts un assaig de Bézy sentenciava definitivament el partit. La darrera marca, de nou de Caucaunibuca va ser un magnífic resum del matx: després de minuts d'envestida de Clermont, arribant a la zona de vint-i-dos contrària en el temps afegit, un error va habilitar l'ala tolosà per aconseguir la cirereta després d'una carrera impressionant. Tolosa es guanyava així la primera plaça a l'Stade de France.


RM 25 - MHRC 26
La sorpresa, gairebé monumental, saltà a Marsella. El millor equip de París d'enguany, amb Chabal "clementment" recuperat, s'enfrontava a un dels equips revelació, Montpeller. El partit va començar amb un intercanvi de puntades que feia avançar el marcador a batzegades (6-6, 19'), fins que Mirande aconseguí la primera marca per als occitans al minut 32. Amb la posterior transformació, els de Montpeller se'n van poder anar al descans amb un 6 a 13 favorable. Només començar el segon temps, Santiago Fernandez aconseguia el segon assaig i la distància augmentada fins el 6 a 20. En aquell moment, el Ràcing Metro va introduir una sèrie de canvis (Lo Cicero, Chabal, Durand) per mirar de refrescar les idees i fer girar la truita. I ho van anar aconseguint: Bobo i Wisniewski retallaven la diferència fins al 18 a 23, a manca de vint minuts ... i Jone Qovu igualava a 23 amb un assaig a falta de sis minuts; la transformació de Wisniewski posava dos punts per davant els parisencs, que ja es veien a casa jugant la final. Però Montpeller no va donar el seu braç a tòrcer i, a manca d'un minut, Bustos Moyano, el peu de l'Hérault, passava l'ovalada entre la hac per tornar els de Blau a una final de la màxima competició francesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada