Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 16 de maig de 2011

Clermont i Montpeller, a les semifinals

Com no podia ser gairebé d'altra manera, les semifinals del Top 14 que es disputaran el proper cap de setmana seran fonamentalment occitanes, amb la cirereta parisenca del Ràcing Metro (sense un Chabal sancionat). En els dos partits de quarts previs, Clermont i Montpeller es van imposar, respectivament, a Biarritz i Castres.

Clermont 27 - Biarritz 17
TOt i que ANthony Floch va avançar els locals gràcies a un cop de càstig transformat al quart d'hora de joc, Biarritz va jugar una primera part brutal, capgirant l'electrònic gràcies a dos assajos (Yachvili i Peyrelonge. El 6 a 17 del descans poc feia presagiar al públic local la remontada que els de groc, vigents campions, protagonitzarien: tres assajos de James, Lapandry i Malzieu serien els encarregats de deixar fora de joc els bascos i permetre els de Groc continuar somiant en la reedició del títol de la temporada passada. El seu rival, Tolosa.

Castres 17 - Montpeller 18
La "sorpresa" del cap de setmana, però, es va produir dissabte. Més que produir-se, però, podríem dir que continua. I és que, recordem, Montpeller va ser durant moltes setmanes líder de la competició. Cap dels dos equips en lluita havia arribat tant amunt en els últims anys, i no existia un clar favorit. Els locals van començar amb un assaig de Diarra que els va permetre inaugurar el marcador, però els de Montpeller contrarestaren la diferència a base de puntades de Bustos Moyano; la tensió del partit es reflectí en el sin bin de dos jugadors durant el primer temps. En el darrer sospir, i després que Bustos hagués invertit el marcador (7-9), els locals van aconseguir un assaig in extremis que els va permetre encarar el vestidor amb avantatge. A la represa, la tònica del joc no varià: dues penalitats tornaven a posar per davant els visitants (14-15, 48'), i cop de càstig transformat per Teulet que deixava l'avantatge de dos punts als de Castres (17-15, 54'). Quedaven vint-i-cinc minuts i molta tensió. Semblava evident que l'equip que s'enfrontaria a semifinals al Ràcing Metro seria aquell que sapigués controlar millor el ritme, i esperar l'ocasió propícia; i aquests foren els de Montpeller que, de nou gràcies a l'encert al peu de Bustos Moyano, sumaren tres punts més en el marcador a manca de nou minuts. L'electrònic ja no es mouria: 17 a 18, i un dels equips revelació de la temporada, cap a les semis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada