Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 4 d’abril de 2011

USAP 24 - Tolosa 25

Partit disputat, disputadísim, el de divendres a l'Aimat Giralt. Amb una sèrie de bons resultats en els darrers partits de lliga, la USAP rebia a Perpinyà la visita del líder, Tolosa. Després d'haver aconseguit entrar en el grup del Top 6, és a dir, els sis primers classificats de la competició, als Sang i Or els corresponia refermar la posició. Ho van posar tot de la seva part, i la victporia va estar a tocar ... però es va escapar en el darrer moment.

Els homes de Guy Novès van començar controlant la pilota, i intentant ocupar el terreny. Si Porical va aconseguir obrir el marcador, va ser fruit d'una de les incursions catalanes en zona occitana. Skrela, amb un drop, i Michalak amb un parell de penalitat, van fer que l'electrònic reflectís un 6 a 9 favorable als visitants (26'). La USAP mirava de posar en marxa la màquina, però les peces es resistien a acabar de rutllar; a més, una errada a la zona de quaranta pròpia, va permetre un oportunista Jean Bouilhou d'aconseguir el primer assaig del partit (30'). Tocats, però no enfonsats, els deixebles de Jacques Brunel van demostrar un orgull i una capacitat de reacció encomiables: aprofitant l'exclusió temporal de Delasau per culminar una jugada de força de la mà de Guirado, que a tres minuts dels descans pujava un 13 a 14 prometedor de cara a la segona part.

A la represa, va fer acta de presència el quart d'hora català. Un segon assaig de la mà d'Adrien Planté, i una penalitat transformada per Porical van fer que el públic de la Catedral comencés a tocar la victòria amb la punta dels dits; restava mitja hora, i el 21 a 14 semblava deixar suficient marge. Però Tolosa és Tolosa: Skrela va aconseguir dues penalitats que reduiren la diferència en el marcador a un únic punt, a manca de vint minuts per al xiulet final. A deu minuts, la sort es va acabar de capgirar contra els Catalans, quan Yannick Nyanga aconseguia el segon assaig occità, i posava per davant els de Negre i Vermell 21 a 25. Quedava encara marge de temps per a la remuntada. Porical va apuntar la primera retallada de punts a vuit minuts del final (24-25) ... i el mateix Porical tindria la victòria als seus punts, quan a manca de segons, erra un cop de càstig que hauria suposat el 27 a 25 que mai va ser. Amb el xiulet final, Tolosa tornava al cau amb la primera victòria a Perpinyà des de la temporada 1989/1990. Els jugadors catalans, i el públic, enfilà amb un regust amarg la tornada a casa. Vuitanta minuts de feina havien desaparegut en el darrer sospir: tot i sumar un punt de bonus ofensiu, la USAP queia per l'escala fins arribar a una complicada vuitena posició. David Melé va ser molt directe en les seves declaracions postmatx en parlar d'un sentiment de frustració. Brunel, per la seva banda, positivava: Estem decebuts, però ja hem experimentat aquest tipus de situacions. Haurem de recuperar-nos ràpidament i preparar el partit contra Toulon. Perquè la USAP continua viva, al Top 14 i a la Heineken. Tornar a entrar al grup capdavanter no depèn només dels nordcatalans, sinó també dels resultats de tercers. Queden tres partits, i quins partits: Ràcing Metro a Perpinyà, desplaçament a Toló i visita de Castres. Tres óssos durs de rossegar: caldrà esmolar ben bé la dentadura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada