Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 14 de març de 2011

USAP 25 - Baiona 19

Guanyar i esperar resultats per continuar amb l'escalada de la formiga. Primera part assolida: gràcies a una bona primera part, els Sang i Or van sumar punts de nou divendres, enfront de Baiona, i continuen en la cursa per col·locar-se entre els classificats per Europa.

Uns primers quaranta minuts en què els de Perpinyà van fer moure l'ovalada, amb joc a la mà i ocupació de territori al peu, fent trontollar la reputada defensa basca, que cometia sovint faltes per recular de manera desorganitzada. Tot i avançar-se en el marcador gràcies al peu de Benjamin Boyet, els bascos no van poder moure més la seva meitat del marcador durant el primer temps: Porical, amb dues penalitats transformades, va invertir l'electrònic, i Coetzze -en el seu primer partit com a titular- va demostrar una adaptació més que òptima assolint el primer assaig dels Catalans a l'equador (11-3, 20'). Al descans, el 14 a 3 favorable a la USAP.

A la represa, una nova penalitat de Boyet i sobretot un assaig de Berger van posar l'ai al cor dels aficionats catalans, que van veure com el rival basc s'acostava perillosament (14-11, 54'). L'assaig del pilar Kisi Pulu, que culminava una bona combinació de la parella de ball Candelon-Marty, i una perforació de Le Corvec i Tchale-Watchou, calmaria als ànims entre la parròquia de la Catedral; el temps just, però, perquè de nou Berger plantés l'ovalada i deixés la distància en tres punts. Dues puntades de Laharrague, però, van deixar suficient marge als deixebles de Brunel per poder tancar el matx de manera favorable.

La USAP, amb aquest resultat, prem les dents i tot i mantenir la novena posició, es col·loca a pocs punts de l'escala europea. La visita, d'ací a quinze dies, al camp de La Rochelle, potser permeti aconseguir els punts necessaris. Si més no, la feina de pacient formiga l'està acomplint l'equip a la perfecció.

PS. Al final del partit, es van produir diversos incidents entre els jugadors d'ambdós equips, fruit de l'escalfor provocada durant tot el matx. Caldrà estar amatents a les possibles sancions que puguin recaure sobre jugadors catalans.

2 comentaris:

 1. Paul Goze ha publicat una nota al web del club en què reconeix tàcitament el mal comportament de Marty i Le Corvec, els quals han estat citats pel comité de competició per tal d'aclarir els fets del final de matx. Les imatges es poden veure a youtube, amb els títols "Marty, l'accent catalan" i "C'est Le Corvec", on el coatx de Baiona es xiva de Le Corvec a les càmeres de Canal+. Tot i així, el comunicat del president critica que només dos jugadors del XV basc hagen estat cridats a declarar sobre els fets, quan més en van formar part de la baralla. No pinta bé la cosa, jo crec que els nostres seran sancioinats fortament, la qual cosa podrà fer resentir-se la tercera línia i els centres (Mermoz tampoc hi és) de cara als cinc partits que resten de campionat, on es juguem L'ésser o no ésser per als play-offs. Algú sap si les més que probables suspensions afectarien el partit de la Heineken del 9 d'abril?

  En qualsevol cas, ja sabem, Sempre Endavant!!!

  Santi, l'arlequí valencià

  ResponElimina
 2. Me'n vaig al llit, que vinc de celebrar Saint Patrick (polo d'Irlanda amb l'escut dels tres "shamrocks" al cor, és clar) en plenes falles. Aviat ens coneixerem, 9 d'abril al Lluís Companys, i parlarem de la futura Penya Usapista "550" València, nom que fa referència als kilòmetres que hi ha del Cap i Casal a l'Aimat Giral.

  Visca Sant Patrici i visca Sant Josep, que és demà passat.

  Foc a la barraca, visca el rugbi, xe! Sempre Endavant

  Santi altre cop

  ResponElimina