Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 16 de març de 2011

Gal·les 19 - Irlanda 13

Irlanda, després de la derrota de França a Roma, entreveia la possibilitat de lluitar pel campionat sempre i quan Anglaterra ensopegués l'endemà en el seu partit a Escòcia. Per això, els nois de Declan Kidney van sortir a la valenta, i als dos minuts BRian O'Driscoll aconseguia el seu vint-i-quatrè assaig al Sis Nacions que, amb la transformació d'O'Gara, posava un 0 a 7 en el marcador. La declaració d'intencions dels del Trèvol era evident. Amb James Hook davant, però, els irlandesos van veure com els locals anaven retallant diferències en el marcador ja abans del final del primer temps: al descans, 9 a 13, i la diferència per tant ja no permetia un joc tranquil de banda visitant. Quatre punts són ben poca cosa quan Gal·les juga al Mil·lenium ...

A la represa, després de deu minuts de joc, una sacada ràpida de touche va habilitar el mig de melé local, que aconseguí plantà l'ovalada en zona de marca, tot i les queixes dels irlandesos, que van veure en l'atac de murrieria gal·lès alguna infracció que no detectà el quartet arbitral. Per tant, 16 a 13 i l'electrònic capgirat, i ampliat al minut 68 gràcies a un nou cop de càstig del futur usapista James Hook. Els irlandesos, certament desbruixolats després de l'assaig de Mike Phillips, van tenir en els darrers moments del matx la possibilitat d'endur-se la victòria, però la "gana" de Paddy Wallace, que va intentar culminar una jugada individual (quan el més fàcil era cedir l'ovalada a Earls), impedí que Irlanda pogués augmentar la seva meitat del marcador i arribar a aconseguir la victòria.

Per als amants del Reglament, us deixem ací sota un video de RugbyDump en què es mostra la jugada de l'assaig gal·lès, i podreu valorar per vosaltres mateixos si havia o no de pujar al marcador.


1 comentari:

  1. L'infracció no detectatda és la següent: per fer una sacada ràpida de touche la pilota ha de ser la mateixa que va sortir (que vol dir que la pilota no marxa molt lluny). Els nens de la banda li varen donar una altra pilota al jugador gal·lés i aquest la va treure ràpidament. L'àrbitre li va preguntar al jutge de touche si la sacada era correcta i aquest li va dir que si. Per tant, no era assaig i l'error està en el jutge de touche. Fet que no treu que Irlanda fou inacpaç de guanyar a Gal·les.

    Joan "le p'tit montagnard catalan" Puig

    ResponElimina