Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 9 de febrer de 2011

El Gall s'endu per davant Escòcia

El XV del Gall buscava, després de la humiliant derrota enfront Austràlia durant els passats tests de tardor (59-16), refer la imatge de l'equip que l'any passat es va endur el Torneig, i que es postul·la com un dels candidats a aixecar la Copa del Món. Amb Mas i Mermoz entre els titulars, i Guirado a la banqueta, els francesos aviat van esvair els dubtes del públic de l'Stade de France: als dos minuts, Maxime Médard aconseguia un assaig balsàmic que permetia oblidar de desfetes anteriors i centrar-se en Escòcia. I com ens tenen acostumats, els deixebles de Thomas Lievrémont ens van oferir moments de bon rugby en atac, tot i que la defensa encara ha de treballar a fons si no vol tenir sorpreses. Els escocesos, en progressió evident, tot i conseguir tres assajos, es van veure sempre per darrere en el marcador i van patir els efectes de la davantera francesa (assaig de penalitat, 17-7, 29') i de la velocitat dels tres quarts locals.

I és que Escòcia no va fer un mal partit; al contrari: va saber dominar la possessió i va aconseguir tres assajos, però l'assaig matiner va donar confiança i calma als francesos, que van fer de la pressió defensiva la seva principal virtut, davant d'un XV del Card que va arribar a anar per darrere en l'electrònic per 31 a 14, gràcies a dos assajos a la contra de Harinordoquy i Traille (67'). Els escocesos, però, no van abaixar els braços i van arrencar dues marques fruit de dos errors de la defensa local (Kelly Brown i Sean Lamont).

Aquest diumenge, l'actual campió es desplaçarà a l'Aviva Stadium per batre's amb Irlanda. Per la seva banda, Escòcia rebrà Gal·les a Murrayfield el dissabte, i Anglaterra d'enfrontarà a Itàlia.

PS. La part negativa del partit fou la lesió de Maxime Mermoz. Tot i que en un principi semblava que les molèsties a l'espatlla no havien de revestir importància, una revisió mèdica detallada ha descobert una lesió que suposa el final de la temporada per al centre català. Jauzion anirà a l'ajuda del Gall; però qui correrà en socors dels Arlequins?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada