Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 10 de gener de 2011

MHRC 12 - USAP 12

Difícil el compromís dels Catalans aquest passat dissabte en terres occitanes. I és que tot i que en les darrers setmanes el XV de Perpinyà havia mostrat una progressió positiva, la visita a Montpeller sempre és complexa, i encara més aquest any en què els de l'Herault formen part del grup capdavanter de la competició. Per posar-hi encara més pebre, els de Blau arrencaren a l'anada la primera victòria de la seva història en terres catalanes. El matx, doncs, revestia importància per comprovar l'evolució catalana, més enllà dels punts en disputa, pel factor esportiu i psicològic de grup. Combat extrem sobre la gespa, prop de quinze mil espectadors a la grada de l'Yves-du-Manoir ... i al final repartiment de punts en un enfrontament en què el marcador només es mogué a cops de peu.

I és que els mitjans van definir l'encontre com digne d'una fase final. Tensió, duresa, nervis. Tots els tòpics serveixen per definir els vuitanta minuts d'una intensitat brutal en què els davanters van treballar al màxim. No ha d'estranyar, doncs, que fruit d'aquest fet, els punts només pugessin al marcador gràcies a l'encert de Porical, de banda catalana, i Bustos Moyano, de la banda occitana. Foren sempre els catalans els que circularen per davant en el marcador, arribant a una màxima diferència de sis punts (6-12, 52'), però els locals van saber prémer les dents i arrencar dues penalitats més transformades. Al minut cinquanta-cinc, però, Porical intentà un cop de càstig que s'estavellà al travesser ... Què hauria passat amb un 6 a 15? Esport-ficció! La realitat és que els de Blau van saber jugar les seves cartes, i a manca de deu minuts igualaven l'electrònic. Amb el dotze a dotze, la USAP va mirar de controlar més el joc, evitant de caure en la penalitat i impedint que Montpeller pogués desfer la igualada.

El que a priori era un bon resultat per als Catalans, no ho va ser tant finalitzada la jornada: les victòries de l'Stade Français i Baiona continuen relegant els de la Fidelíssima a la desena posició de la classificació general. Caldrà esperar, doncs, el desplaçament a Biarritz del 27 de gener per tal que la millora es tradueixi en una remuntada en la classificació. Mentrestant, el proper cap de setmana els deixebles de Brunel viatjaran a terres italians per encarar el Benetton de Treviso en la cinquena jornada de la Heineken Cup. Per continuar creient en la "via europea", és necessària una victòria. I, posats a demanar, un bonus ofensiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada