Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 1 de novembre de 2010

RM 18 - USAP 18

Nul a París. Empat a divuit, cadascun dels dos conjunts suma un punt i la insatisfacció és la tònica general a les dues bandes. Perquè, tot i acabar la primera part per darrere en el marcador (15-9: jugar a contra vent ho té, això!), els Catalans gràcies a l'encert de Porical van capgirar al segon temps l'electrònic i van ser capaços de comandar el partit per 15 a 18. Una penalitat en els darrers minuts va ser fatal per veure com tres punts volaven d'entre les mans. Però ja se sap que no es pot dir blat, fins que sigui al sac, ben lligat ... i l'àrbitre hagi xiulat.

En unes condicions poc propícies per un excès de vent, divendres el XV Sang i Or va enfrontar-se amb l'equip que va camí d'arrencar a l'Stade Français el títol honorífic d'els parisencs. Es preveia un partit dur, i així va ser: bones defenses, pressió ... És a dir, poc espai, poc interval, i molt poques (per no dir cap) possibilitat de trencar unes línies defensives fortes. Molt fortes. En aquest context, només el peu tenia alguna cosa a fer-hi; i l'aliança amb el vent, una carta a tenir en compte. Per això, aquella mena de xutadordesd'onsigui que és François Steyn, en col·laboració amb Jonathan Wisnievski (que transformà dos drops) va deixar el marcador amb un 15 a 9 favorable als locals al finals dels primers quaranta minuts. I per això, amb el vent "canviat" al segon temps, Porical va fer les tornes del centre sudafricà i del mig d'obertura francès, i va capgirar el marcador fins el 15 a 18 que reflectia a manca de set minuts per al final. Però si bé el divendres la irregularitat catalana no va fer acte de presència, sí que un cop de càstig prescindible en el darrer sospir ens va sortir car: tres punts que pujaven al caseller dels locals, i tres punts que desapareixien de la nostra classificació.

A hores d'ara, el partit de dijous enfront Toló es revela com a vital. Ja ho era abans del resultat de divendres, però ara pren un color especial. Els de la Rada venen d'encaixar un brutal 44 a 5 a Tolosa; la USAP ocupa la vuitena posició amb vint-i-vuit punts, els mateixos que Toló que té el setè lloc pel diferencial de punts. Però és que entre el quart classificat i el novè només hi ha ... quatre punts de marge. Una victòria amb bonus davant dels de Boudjellal seria, segurament, la manera perfecte d'encara els tests de tardor amb una mica de calma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada