Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 8 de setembre de 2010

Les Black Ferns s'enduen el Mundial femení

Diumenge, Nova Zelanda va vèncer Anglaterra en la final del Mundial Femení per un ajustat 13 a 10. Les Black Ferns van acabar el campionat invictes, després d’haver passat per sobre de Sudàfrica (55-3), Austràlia (32-5), Gal•les (41-8) i França (45-7). Els dos millors equips del campionat van oferir un veritable espectacle al públic present al Twickenham Stoop, més de tretze mil espectadors.

Les neozelandeses van jugar al límit, desafiant la paciència de l’àrbitre, que els va mostar fins a tres targetes grogues. Però tot i això, el seu domini territorial i la seva defensa van ser incontestables, especialment en els deu minuts inicials: Anglaterra va quedar reduïda a placar i a defensar-se amb ungles i dents. Tot i el desavantatge numèric d’alguns moments, Carla Hopepa aconseguia l’únic assaig del primer temps de la mà de la revelació del torneig, Carla Hohepa (7-0).


A la represa, les angleses van intentar capgirar la dinàmica del primer temps: una puntada per banda mantenia la diferència de set punts, però movia el marcador (10-3); el partit s’igualava quan Charlotte Barras aprofita una sortida de melé pel cantó tancat per acostar al màxim les de la Rosa en l’electrònic (13-10). Les angleses van prémer l’accelerador per intentar el miracle, però la defensa de les Black Ferns es va mostrar invencible i impenetrable. Al final dels vuitanta minuts, les neozelandeses s’enduien un Campionat que segueix el Mundial Júnior i potser, només potser, precedeix el masculí de l’any vinent.

1 comentari: