Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 16 d’agost de 2010

USAP 21 - ASM 13

Difícilment els nostres Arlequins podien haver començat millor el campionat. En un remake de les dues darreres finals del Top 14 que l'atzar va reservar per a la primera jornada, el XV Sang i Or va saber imposar-se a uns grocs que van fer servir totes les seves armes a l'abast (algunes dins del reglament, d'altres potser no tant) per intentar esgarrapar un punt de bonus defensiu que van perdre. La nota negativa del matx va ser la lesió al genoll de David Melé, que saltà al terreny de joc com a obertura després d'una indisposició d'Edmonds. La lesió de Melé sembla certificar, definitivament, la maledicció del 10 català, i de retruc deixa el lloc de mig de melé amb només dos efectius: Boulogne i Cazenave. El taloner Charles Geli també va haver d'abandonar el camp per una lesió al genoll esquerra; la seva baixa es calcula que durarà quatre setmanes.

AMb un estadi ple de gom a gom i ambient de gala per l primer encontre del 2010/2011, la USAP va saber sobreposr-se a un Clermont dur i amb un peu fora del reglament a estones, i un àrbitre que no acabava de rutllar. Tot i així, el mal dia de Brock James en la transformació de les penalitats, i el bon joc de davantera dels Catalans, que van dominar la fase estàtica en tot moment, va permetre que l'equip capitanejat per Mas s'avancés per 6 a 0 gràcies a un cop de càstig, i un drop de David Melé. Els occitans, però, van saber aprofitar un moment de dubte de l'àrbitre (ho deixarem aquí: "dubte"), que no va pitar una retenció evident d'un jugador groc per embutxacar-se l'únic assaig del partit, aconseguit per Nalaga que rebé la pilota a la banda, a pocs metres de marca, i amb l'única oposició de Rimas Álvarez. El 6 a 7 no feia justícia en el marcador; i dos cops de Porical abans del descans van deixar les coses en un 12 a 7. A la represa, Clermont va sortir amb ganes de brega, i amb una davantera que -superada en tot moment pel pack català- va començar a treure de polleguera propis i estranys (a excepció de l'home del xiulet, curiosament). Caient xuts d'una banda i altra, amb el 18 a 13 en el marcador, l'àrbitre mostrà una targeta vermella a Vilaceca per stamping (trepitjar un rival en un maul). La trepitjada hi va ser, efectivament, i poca cosa hi ha a dir, més enllà del fet que el criteri i la rigurositat en el reglament està bé mantenir-lo ferm ... per als dos equips. I així, amb catorze homes i Porical a l'obertura (Melé s'havia hagut de retirar en braços per problemes al genoll), la USAP va mostrar la seva faceta més combativa, defensant amb tot un marcador que tenia regust a venjança. Cudmore, Privat i Vermeulen van intentar enfangar el partit, però al finl l'àrbitre va recuperar el senderi i va ensenyar la groga al tercera clau groc. De la penalitat en van nèixer tres punts més que certificaven la primera victòria dels catalans en aquest debut de temporada. Amb el xiulet final, l'aplaudiment al coratge local va ser esplendorós ... com la xiulada a l'àrbitre, val a dir!

No cal dir que des d'aquest humil web esperem la ràpida recuperació dels dos lesionats; i demanem que a tots els seguidors usapistes que mantinguin l'esperit demostrat per l'equip sobre el camp, i per l'entrenador en roda de premsa. A la pregunta compromesa de quin "invent" ens depara el partit contra Brive a l'obertura, el Gran Bruynel va ser clar: J'ai demandé à Perry Freshwater (le pilier, ndlr) si en minimes, il n'avait pas joué à l'ouverture. L'humor que no decaigui!

PS. Val a dir que aquest partit va ser el bateig a l'Aimat Giralt de la gent de la penya USAP Berga, als qui donem la benvinguda des de la Lleganya: com més serem, més endavant anirem!!1 comentari: