Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 22 d’abril de 2010

Els Scarlets, a un pas del daltabaix

Ningú dubta de l'historial de Llanelli. El que, per desgràcia, també és poc discutible, és la nefasta campanya que el club gal·lès està realitzant enguany. Ja no és l'eliminació de la Challenge Cup europea a mans del RC Toló: la seva ubicació en la classificació de la lliga cèltica és la certificació d'una temporada per oblidar ...

I és que els Scarlets de Llanelli són a hores d'ara penúltims de la classificació, només un punt per davant de Connacht i, tot i que en la Magners League no existeix la possibilitat de descens, la situació és més que preocupant. Per primera vegada en la seva història, el conjunt gal·lès podria quedar fora de les competicions europees l'any vinent i això, tenint en compte la història del club (tres vegades semifinalistes), pot ser un daltabaix de consideració. La mala temporada, sumada als canvis en la normativa, faran que molt probablement, només puguin participar a la Copa d'Europa tres equips del país dels Dracs Vermells. No hi haurà una prèvia entre el "quart gal·lès" i el "tercer italià", com venia succeint fins ara: els vint-i-tresè i el vint-i-quatrè equips de la Heineken vindran determinats per la nacionalitat dels dos primers clubs que van aixecar la màxima competició del Vell Continent. Dit d'una altra manera, si Cardiff no s'endu la Challenge, els Scarlets podrien quedar fora d'Europa.

Aquesta perspectiva ha fet aparèixer el pànic als quadres directius dels Scarlets (i també entre la seva afició). Jugadors de la qualitat de Matthew Rees, Regan King o Jonathan Davies podrien volar i canviar d'aires. Molts són els rumors. Nigel Davies, entrenador del conjunt, s'ha centrat en reclamar als seus deixebles el màxim compromís per tal de passar per davant de la classificació els Blues de Cardiff. La derrota precisament contra els Blues dissabte passat, per 16 a 39, ho fa a hores d'ara matemàticament impossible.

Tot i la derrota, però, el club ha guanyat una primera batalla. Simbòlica, evidentment. Stephen Jones, l'obertura internacional de trenta-dos anys, que suma prop de noranta convocatòries amb el XV del Porro, va anunciar la seva renovació per dos anys amb el club. Un primer pas dels molts que li queden a un club històric, esportivament en hores baixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada