Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 15 de març de 2010

USAP 19 - BO 14

Victòria important del XV Sang i Or en un vespre més que fred a Perpinyà. Amb una temperatura propera als zero graus (allò que alguns diuen, ni fred ni calor ...), l'equip entrenat per Jacques Brunel va embutxacar-se els punts en disputa amb els bascos de Biarritz fent valer una arma: la simplicitat.

La setmana va començar a Perpinyà demanant voluntaris per retirar la neu de l'estadi i el camp d'entrenament. I divendres, a les vuit del vespre, els més de deu mil espectadors encara van poder veure les restes de neu apilades al voltant del camp exterior, i relliscar amb alguna plaça de glaç de la zona propera a l'estadi. A les 20:45, però, amb la puntada inicial, els seguidors catalans van veure com el fred només els afectava a ells, ja que els Arlequins van sortir amb la directa posada i, durant els primers cinc minuts, van sotmetre la zona de 22 basca a una pressió constant. Fruit d'aquesta pressió. Grandclaude aconseguia el primer assaig català, entrant per la banda esquerra de l'atac i centrant la pilota al màxim per tal que Laharrague, que no va tenir el dia amb el peu, aconseguís la conversió. Biarritz, però, no era un convidat de pedra: va refer-se, i en una sortida de touche dins de la zona de 22 catalana, va trenar una molt bona combinació a la mà que va habilitar Ian Barshaw per aconseguir plantar l'ovalada a l'escaire davant d'una relativa lentitud defensiva catalana. 7 a 5, i les espases en alt (15').
Nou minuts després, Courrent aprofitava una penalitat per posar els visitants per davant en el marcador /7-8, 24'). Seria l'única vegada que els bascos estarien per sobre en l'electrònic: la seva indisciplina els va passar factura ja abans del descans, quan els catalans se n'anaren al vestidor amb un 10 a 8. A la represa, l'exclusió temporal de Durand en el darrer moment del primer temps, podria haver afectat el joc català, però no va ser així; paradoxalment, amb Durand al sin bin i en inferioritat numèrica, Laharrague aconseguia passar dues vegades l'ovalada entre la hac. Amb el 16 a 8, el joc català es va centrar en controlar el partit, marcar el ritme i evitar l'escalfor que ens alguns moments del partit els de Biarritz van intentar imposar.
La victòria final, per 19 a 14, permet els Catalans de pujar fins a la segona posició de la classificació, un punt per darrere de Castres ... i un punt per davant de Clermont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada