Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 5 de febrer de 2010

Torna el Sis Nacions

Aquest cap de setmana, la competició internacional per excel•lència del rugby septentrional, el Sis Nacions, torna a la primera escena esportiva. I ho fa de l’única manera possible: amb tres partits d’alt nivell (i algun d’alt voltatge!). Irlanda-Itàlia a Croke Park i Anglaterra-Gal•les a Twickenham, el dissabte; i Escòcia-França, a Murrayfield, diumenge. Dels tres, el que té les apostes més obertes és el segon: un XV de la Rosa darrerament amb problemas d’identitat s’enfronta, a casa, als Dracs Vermells. Anglaterra ocupa la sisena posició en el rànquing de la IRB, i Gal•les la vuitena, però els gal•lesos semblen tenir moltes ganes d’endur-se la victòria del temple del rugby anglès i, en un partit entre aquests dos combinats nacionals, de poc serveix l’estadística!

Per la seva banda, Irlanda –primera selecció septentrional del rànquing de la IRB- debutarà en la seva defensa del títol enfront Itàlia. Un partit aparentment plàcid per al XV del Trèvol que, després d’haver aconseguit en l’edició de 2009 la Triple Corona, el Grand Slam i el Torneig, sembla haver calmat les urgències històriques de la seva afició. No és estrany que el capità irlandès, Brian O’Driscoll, hagi declarat als mitjans sentir menys pressió que en ocasions anteriors tot i ser conscient que, per als irlandesos, aconseguir dos anys seguits el Torneig també seria una fita històrica. Però és que la consecució del Grand Slam aconseguida per ell i els seus companys no fa un any, encara és ben viva a la retina dels que senten la crida d’rlanda (Ireland’s Call). Haver acabat amb la maledicció de més de seixanta anys sense Grand Slam bé val una mica de tranquil•litat!

El tercer partit, l’Escòcia-França, és una incògnita. Al XV del Gall sembla confirmar-se la baixa de Chabal de cara a l’enfrontament de Murrayfield, mentre que els escocesos confien en l’esperit que els va perpetre batre els australians per la mínima el novembre. per sorprendre a propis i estranys. Què ens espera? Doncs ho desconeixem, però a partir de dilluns, aquí podreu trobar els resultats i una breu ressenya de cada encontre.

La totalitat de partits de l’edició d’enguany, els podeu trobar en aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada