Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 4 de febrer de 2010

Dos àrbitres a la Super 14?

La competició de clubs de l’Hemisferi Sud podria incorporar per aquesta temporada la novetat d’un sistema arbitral dual, segons ha reconegut un dels capitostos arbitrals de la zona, Andrew Cole. La idea, que ja es du a la pràctica en les competicions de rugby lliga d’Australàsia, ha rebut el suport del rugby australià i les seves franquícies, té com a leit motiv fer encara més atractiu l’esport. Segons sembla, aquesta variació ja s’estaria provant en divisions inferiors a Sudàfrica. Seguim detingudament l’evolució d’altres esports i com funcionen, àrbitres, jugadors i tot això, i ens interessa particularment el desenvolupament del tema arbitral, ha declarat recentment Cole a Rugby Heaven.

Després que els responsables arbitrals identifiquessin determinades jugades problemàtiques per als àrbitres, des de SANZAR (l’organisme que agrupa les federacions australiana, neozelandesa i sudafricana) se’ls va encomanar la tasca de trobar-hi solució. Situacions com la formació del maul o de la melé, pilota injugable ... es veurien beneficiades per la introducció de dos ulls més. Tot amb tot, el mateix Cole és conscient que dos ulls més no són l’única solució:en el nostre esport tenim un reglament complex, i de vegades la introducció d’un nou àrbitre pot obrir noves interpretacions i, per tant, noves complexitats.

El que és evident és que, d’introduir-se una mesura com aquesta, caldrà un bon rodatge per evitar que la solució es converteixi en un nou problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada