Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 30 de gener de 2010

USAP 49 - Bourgouin 20

Després d'una setmanes de competició europea, el TOP 14 va tornar dijous al vespre a l'Aimat Giralt. I ho va fer la porta gran enfront un Bourgouin que tenia tota la pinta, abans de la disputa del matx, de víctima propiciatòria per als catalans. I és que després de l'eliminació europea, algú havia de pagar els plats trencats: Treviso els va pagar parcialment, però el gruix de la factura li va tocar al XV del Dofí. No gaire ben situat a la classificació de la lliga domèstica, amb problemes financers, va acabar amb un bon sac de punts tot i una actitud més que encomiable dels seus jugadors.

La USAP va sortir ben concentrada. Preparada per endur-se el matx. Als quatre minuts, una sèrie d'atacs per davantera habiliten Laharrague per al drop: l'obertura no s'ho pensa dues vegades, i la pilota passa en la hac. 3-0. Nou minuts després, Marty culmina una jugada que havia començat a trompicons després d'una sortida en fals de l'arrière per caçar l'ovalada. 10 a 0, i Bourgouin que es tem el pitjor. Els dels Dofí planten cara, però, i no abaixen els braços. Abans del minut vint, John Senio aconsegueix un assaig amb transformació, i el marcador dels visitants augmenta en set punts. Però aquesta va ser l'única resistència durant el primer temps: en els minuts que quedaven, el jove Joffrey Michel amb una cavalcada per la banda, Tuilagi amb la seva força habitual i un punt d'astúcia i Manas aprofitant una combinació de davantera en sortida de melée, aconseguien tres assajos que deixaven Bourgouin molt endarrere en l'electrònic. El vestidor rebia els dos equips amb un 34 a 10 a favor dels catalans: la victòria, com aquell qui diu, ja era al sac.

A la represa, la USAP va aixecar una mica el peu de l'accelerador. Però tot i així, d'una touche convertida en mol Guirado en va treure el cinquè assaig (67') i el jove Michel va aconseguir convertir una pilota boja al centre del camp en el sisè, gràcies a la seva agilitat, la seva rapidesa i sobretot un encertat up and under que ell mateix executà i assolí (79'). Els visitants, amb el 49 a 13 en el marcador, no van donar el seu braç a tòrcer i, a falta de dos minuts perquè s'arribés al temps reglamentari, l'ala Coux aconseguia el segon assaig de Bourgouin aprofitant un punt de relaxació dels catalans.

Amb la victòria, la USAP es manté invicte a la Catedral i es consolida en el grup capdavanter del Top 14. A cinc punts del líder, a només un de la segona posició ... El partit de divendres vinent, 5 de febrer, contra Baiona, pot ser el salt qualitatiu per tornar de ple la confiança al conjunt nordcatalà. Els bascos venen de vèncer en el derbi amb Biarritz, però la victòria de dijous pot ser l'empenta que els catalans necessitaven per retrobar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada