Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 11 de gener de 2010

USAP 31 - RM 12

Després de dues derrotes a l'exterior en les dues darreres jornades, el XV de Perpinyà rebia divendres passat el Râcing Metro de París. Potser no era el millor rival per mirar d'encarar la recuperació, però ja sabem tots que als Arlequins els agraden els reptes. I tot i l'adversari, i un fred de consideració (per no fer servir paraules gruixudes ...), la USAP va aconseguir una victòria amb bonus gràcies als cinc assajos plantats en zona de marca visitant.

Però tot i l'ampli marcador final, no hem de creure pas que el partit va ser bufar i fer ampolles. I és que la primera part va acabar amb un 5 a 9 gens favorable en el marcador: tot i l'assaig aconseguit per la fura Durand, el peu de Wisnieski va fer passar l'ovalada tres vegades per entre la hac. Però, a la represa, els catalans van sortir amatents i amb la lliçó dels darrers partits ben apresa. El domini territorial en el primer temps es va convertir també en domini a l'electrònic, i la USAP va ser l'equip que va saber aclimatar-se millor a un fred que glaçava mans i un vent que impedia el joc de peus. El XV Sang i Or va mostrar-se clar dominador, fins i tot en la melé (fins llavors més parisenca que no pas catalana), i Tuilagi s'encarregà d'anul·lar Chabal. Obligats a defensar, els de París van veure com la màquina catalana començava a capgirar el marcador als set minuts de la represa gràcies a un assaig de Gavin Hume; quan cinc minuts després, Bourrust plantava de nou la pilota en zona de marca visitant, el 19 a 9 ja deixava clar que aquest no seria un partit com els últims. Els nordcatalans van continuar amb la mateixa tònica ofensiva, amb intenció de reblar definitivament el clau, i tot i una penalitat transformada de nou per Wisniewski, seria el segona línia Olivier Olibeau l'encarregat d'aixecar un inabastable 26 a 12 en el marcador a deu minuts del final. Precisament, en aquells minuts en què últimament la sort havia abandonat el conjunt arlequinat. Encara quedava temps, però, per un cinquè assaig de la mà de Farid Sid. AL final, un 31-12 que deixava la parròquia catalana satisfeta. No és estrany que el president Paul Goze declarés, en acabar l'encontre, que estava content per la victòria, però sobretot per la manera amb què s'havia aconseguit.

Del partit cal destacar diversos aspectes positius. En primer lloc, l'escalada a la tercera posició gràcies al punt de bonus (i recordem que tenim un partit menys!); en segon lloc, el retorn a la gespa de jugadors com Tuilagi o Planté, i la tornada a la convocatòria de David Melé. Com a aspectes negatius, o si més no curiosos, el fet que una penalitat transformada no fos concedida pel trio arbitral, i que Durand hagués d'abandonar el partit sagnant copiosament després d'una plantofada que els àrbitres segons sembla no van veure ...

PS. La jornada del Top 14 va ser aprofitada per fer públic el conveni entre Turisme de Catalunya i la USAP. Gràcies a aquest conveni, l'equip lluirà la marca Catalunya a la samarreta. Estaria bé, posats a demanar, que per completar el "cercle virtuós" aparegués la versió catalana del web.

[ACTUALITZACIÓ a les 20:30 hores]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada