Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 14 de desembre de 2009

O'Gara 24 - USAP 23

A un pas. L'USAP va desenvolupar divendres un gran joc, però finalment es va inclinar per la mínima davant d'un Munster que fonamentà el seu joc en el realisme i en aprofitar les virtuts del seu obertura, i les indisciplines de la defensa catala. El punt de bonificació defensiva permet als catalans mantenir l'esperança i el partit de tornada serà decisiu.

El partit havia estat definit com una gran batalla, un xoc de titans. I la realitat va coincidir amb la definició a priori. Aviat els irlandesos, empesos pel seu públic, van posar sota pressió el XV nordcatalà. No obstant això, el primer assaig queia de la banda usapista, als cinc minuts, gràcies a la murrieria del jove Vivalda en un error en la sortida de touche dels de Limerick. No va ser l'únic del partit: Durand (13') i Burger (70') aconseguirien també fer augmentar el marcador català. Tres assajos, però, que semblaven contravenir la lògica del joc: Munster va monopolitzar la pilota i va impedir a la USAP de desenvolupar el seu propi joc. Defensivament, els locals van estar a un nivell impressionant, i no van deixar cap mena d'espai als jugadors catalans, més enllà dels aprofitats als cent per cent per Vivalda o Durand.

Però la defensa catalana no tenia res a envejar als locals. Tant és així que les sèries de pick and go clàssiques dels irlandesos no van aportar gaire res, i fins i tot en alguns moments van arribar a ser contraproduents per als interessos de la Red Army. El problema és que el joc del Munster no és necessàriament per anotar assajos Així, jugant al camp contrari, els irlandesos van buscar principalment la penalitat per habilitar els xuts de Ronan O'Gara en bones condicions. Set penalitats i un drop són bona mostra de l'encert d'un artiller de primer grau. L'excessiva indisciplina catalana, doncs, va acabar passant factura ja que, amb un xutador com O'Gara, tots els errors es paguen en efectiu. La victòria per la mínima, a més, va caure en els darrers minuts del partit quan l'obertura internacional irlandès va transformar l'enèsima penalitat defensiva.

Tot i la derrota, la USAP s'endu d'Irlanda un punt de bonus defensiu que pot valer el seu pes en or. Munster va imposar-se, com diuen alguns mitjans, a la sudafricana; però la classificació encara no està tancada: ningú té res perdut ni guanyat. Resten encara tres partits, el primer dels quals diumenge vinent enfront del mateix rival.
PS. La USAP, com és habitual, va ser acompanyada per un reguitzell de seguidors nordcatalans. El que no és tan habitual és el que li va succeir a un autobús de supporters que van matinar divendres al matí per agafar un vol de Barcelona a Dublin. Els vuitanta-quatre seguidors de les Penyes dels Aspres, Arlequins, Bronca, Usapistes i les Arrels van veure com el radiador de l’autobús que els portava vers l’aeroport s’incendiava prop de Barcelona. Amb serenitat, van apagar el foc. I van començar a veure com passaven els minuts i la possibilitat de perdre el vol augmentava. Però, com deia L’Independant, seulement à Barcelona, à faut croire au miracle. I és que aviat els mitjans es van fer ressò de l’incident, i el Cònsul francès a la capital catalana –amic de Paul Goze, president del Club- va intervenir per retardar el vol d’Aer Lingus. La celeritat de la premsa i la ràpida intervenció consular van permetre que aquests vuitanta-quatre usapistes poguessin agafar el vol a Dublin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada