Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 2 de novembre de 2009

USAP 17 - Castres 15

Liderat pels pèls. Aquest podria ser el titular resultant de l’onzena jornada del Top 14. I és que el XV nordcatalà es va embutxacar amb sang i suor la victòria divendres, i dissabte va aprofitar la derrota de Tolosa enfront el Ràcing Metro (27-20), i el nul entre Clermont i l’Stade Français (19-19).

I això que, com per desgràcia ens tenen habituats els nostres arlequins, el partit no va començar precisament per als seguidors Sang i Or. Les puntades transformades per Romain Teulet havien obert una àmplia escletxa ja al minut 33, i el 0 a 12 que reflectia el marcador de ben segur que encenia els ànims de més d’un seguidors. Els visitants, amb una fase de conquesta treballada i un treball eficaç en l’ocupació del camp a puntades, semblaven haver establert distància suficient en l’electrònic per ensorrar les aspiracions dels campions de tornar a liderar la competició. Una penalitat de Jerome Porical a dos minuts del final del primer temps van deixar la porta de la remuntada una mica oberta. I l’obertura, quan hi ha un pack català pel mig, per mínima que sigui pot ser aprofitada. I així va ser.

Als vuits minuts de la represa, un assaig de càstig i la seva posterior transformació acostaven els catalans en el marcador (10-12, 48’). Teulet s’encarregà a mig segon temps de tornar a fer passar l’ovalada entre la hac catalana; però tot i el 10 a 15, o precisament per ell, els davanters catalans van continuar en la seva tasca de treball dur per l’eix profund, habilitant la possibilitat d’obrir el joc pels costats a mans dels tres quarts. Tant és així que la persistència dels avants va recollir el seu premi amb Guillem Guirado, qui a manca d’un quart d’hora de joc aconseguí plantar la pilota en zona de marca forana. Amb la posterior transformació de Porical s’aconseguia el que no s’havia assolit en els seixanta-quatre minuts anteriors: posar-se per davant en el marcador.

A partir d’aquest moment, patiment. I fins el darrer moment, ja que Teulet va intentar el drop que hauria donat la victòria als visitants en el darrer sospir. Per sort per als interessos catalans, l’errà. I aquest error valgué una victòria, i amb la combinatòria dels resultats, el liderat que caldrà defensar el proper dijous, de nou a casa, enfront el Toló de Jonny Wilkinson.


La part negativa de l’encontre van ser les lesions de Britz i Vilaceca; el primer, tocat al genoll, en té per sis setmanes. Vilaceca, per la seva banda, el segon afectat al turmell, sembla que en pot arribar a tenir fins i tot per tres mesos.

2 comentaris:

  1. Soc un de molts dels seguidors de l'USAP del principat, voldría preguntar que ha passat amb la possiblitat de veure la pàgina oficial de l'USAP en català, ja fà uns temps ha desaparegut la possiblitat de fer-ho!

    ResponSuprimeix
  2. Perdò, acabo de veure ara l'enllaç a on ho expliqueu...Ops! potser val mes mirar-ho tot una mica abans d'escriure... Ho sento!

    ResponSuprimeix