Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 16 de novembre de 2009

Un tast dels tests

Els tests de novembre han aturat el Top 14, i el Webremença semblava haver-se pres unes petites vacances. Però no: torna avui dilluns a la càrrega amb una lleugeríssima crònica sobre els partits del cap de setmana. I és que val molt la pena: divendres, França sorprenia a propis i estranys imposant-se a Tolosa a uns springboks que van veure com els del Gall jugaven amb les clàssiques armes sudafricanes: empenta, força i una davantera brutal (20-13). Per la seva banda, Samoa va estar a punt de donar la sorpresa al Millenium Stadium enfront de Gal•les, que només va poder imposar-se per quatre punts de diferència (17-13).

La sensació agredolça que els va quedar als seguidors gal•lesos va repetir-se l’endemà a Anglaterra, on el públic local va arribar a xiular els jugadors de Martin Johnson que només van poder vèncer Argentina gràcies a un assaig de Matt Banahan a manca de nou minuts pel final (la resta de punts, of course, els va aconsegur el peu de Wilko ...). El matx ha estat qualificat d’insípid pels mitjans més benevolents. Els altres dos partits de dissabte, van tenir un resultat previsible: Escòcia es va imposar a Fidji per un marge ampli, 23 a 10, gràcies sobretot a l’encert en xutar de Phil Godman; i Nova Zelanda va vèncer a domicili el XV italià per 6 a 20, tot i que els All Blacks tampoc es pot dir que desenvolupessin un joc brillant.

Probablement, el partit més emocionant va ser l’Irlanda-Austràlia, disputat diumenge a Croke Park, en què el XV del Trèvol va aconseguir esgarrapar un empat en el darrer segon gràcies a un assaig d’O’Driscoll i una transformació rapidíssima d’O’Gara. Els irlandesos, dominats en moltes fases de joc, van demostrar ahir diumenge que només perd aquell qui es rendeix.

En els altres dos partits de novembre, Japó va apallissar Canadà (46 a 8) i Estats Units va imposar-se a Uruguay en un partit classificatori per a la RWC2011.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada