Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 20 de novembre de 2009

La sang no arriba al riu ...

... de moment. I és que, fins el dimarts d'aquesta setmana, l'ambient en els clubs estava molt enrarit. No és que hagi deixat d'estar-ho, però si més no l'amenaça de vaga que podia afectar el desenvolupament de la jornada d'aquest cap de setmana ha desaparegut. Només tres clubs van faltar a la reunió de dimarts: Agen, Mont de Marsan ... i la USAP. El motiu de la revolta dels clubs no són sinó els anomenats drets d'imatge col·lectius (DIC), la supressió dels quals els suposaria un greu prejudici econòmic. Els DIC són una figura jurídicofiscal aplicable a l'esport professional que permet, per entendre'ns ràpidament, no tributar una part de la nòmina dels jugadors a la hisenda pública (més informació, en francès, ací).

El president del RC Toló ha arribat a valorar la "pèrdua" en prop d'un milió d'euros només per als de la Rada; amb aquest panorama, no és estrany que fos precisament Mourad Boudjellal el líder del sector intransigent que pretenia convocar la vaga. En la mateixa banda de la trinxera, però amb unes postures més diplomàtiques, trobem el president de la LNR, Pierre-Yves Revol, i de la Unió de Clubs Porfessionals de Rugby, Marcel Martin. Sembla que al final, la postura negociadora d'aquests darrers és la que es va imposar a l trobada del passat dimarts.

El tema, però, no està ni molt menys resolt. Dimarts es va salvar in extremis la possibilitat d'una convocatòria de vaga al rugby francès, però l'eliminació dels DIC continua en l'agenda política. Dimecres que ve una comissió mitxa de l'assemblea nacional i el Senat es reunirà per tractar el tema; la LNR cerca una solució de compromís en un context europeu on cada cop més es tendeix a eliminar les "fiscalitats particulars" dels esportistes d'èlit (pensem en el recent cas de la tributació dels futblistes a l'estat espanyol).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada